Dalgıç pompa arızası

1678922285032.png

Bakın bu aynı bölgede yaklaşık 350 m kuyularda bulunan, aynı güçte iki dalgıçtan gelen sular.
1678922865635.png

Aynı şekilde 4 dalgıç farklı su miktarları
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Peki bu eş zamanlı çalışan pompalardan biri yada bir kaçı kapatıldığında diğerinde debi artışı oluyor mu ? Kusura bakmayın mevzunun yabancısıyım . Öğrenmek amacı ile soruyorum .
bu soruya şöyle bir cevap versek sanırım yanlış olmaz. kuyu bölgesindeki haznenin beslenmesi ile alakalı. hachery de bahçede bir kuyumuz vardı ve içinde birde dalgıç. belediye Şebeke bağlamadığı için kuyu suyunu kullanıyorduk. kışın yağmurlarla kuyu suyu yükselirdi. (bu arada pompanın gücü sabit olduğu için sistemde suyu aynı basınçta kullanmak için bypass yapıyorduk) yaz geldiğinde suyun seviyesi azaldığında bile aynı basınçta su alırdık ama belli bir süre sonra kuyu suyunun tuzlandığını farkettik. tatlı su beslemesi kesildiğinde alt kanallardan deniz suyu kuyuya ulaşıyordu. yani hazne ve besleme önemli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,307
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst