Dalgıç motor için regülatör

aykurtd

Üye
Katılım
17 Mar 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Şu an 1.5 hp, 1.1kw lık monofaz dalgıç motor kullanıyorum(32mt derinde) voltaj motor çalıştığında günün bazı saatlerinde 190v kadar düşmektedir. Bu yüzden 1 motor yandı yeni değiştirdim. Tedaş faz değişimi yaptı fakat günün erken saatlerinden 220v elde edebiliyorum.
Pompaya 1-2 çeşme, 100lt genleşme tankı ve damla sulama bağlı.
Çok fbüyük yerim yok yağmurlama vb yapmıyorum zaten. fidan domates sulama vb işler için kullanıyorum. Kullanmadığımda şalterini indiriyorum.

Çözüm olarak regülatör düşündüm fakat birçok firma çok farklı bilgiler verdi. Kime neye inanacağımı bilemedim. Kimisi 5 kva yeter kimisi 15 kva taksan anca yeter dedi. (demeraj akımını kurtarmak için). alüminyum sargı, bakır sargı - statik veya servolu

Sizin 1.5 hp monofaz dalgıç için öneriniz ne olur?
Alüminyum sargı çok kullanılmayan bu sistemde sorun yaşatır mı?
güvenilir sorunsuz çalışacak bir ürün ve firma var mı?

Regülatör haricinde Hız kontrol cihazı ve softstart gibi teknolojiler monofaz motora uyumsuzmuş. onu da araştırmıştım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Evet frekans konvertorü olmaz voltaj regülatörü bana göre de mantıklı motor gücünüzün 2 katı büyüklükte bir regülatör işinizi gorur 1.1 kW yaklaşık 1.40 KVA yapar 2 kVA lik bir regülatör bile işinizi gorur diye düşünüyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,528
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst