Dairelere yüksek gerilim gelmesinden dolayı yanan makıneler.

Katılım
8 Haz 2010
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
41
Konum
İstanbul
merhaba... yeni üyeyim ve yeterınce bılgıye sahıp değilim elektrik hakkında..benim sorum olacak... dairelere yüksek gerilim gelmesinden dolayı yanan makıneler var.. bu durumu kontrol altına almak için bina girişindeki panoya koruma olarak ne takabılırım..saygılar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba, aramıza hoşgeldiniz.

Evet bahsettiğiniz şekilde problemler yaşanabiliyor. Bu iş için "alçak gerilim parafudrları" olarak geçen ürünler var. İçlerinde spark gap,varistör ve tranzil diyot seçeneklerinden bir veya bir kaçı bulunmaktadır. Phoenix Contact firmasında bu ürünlerden var (FlashTrab ürün gamı). Sistemdeki nötr ve toprak bağlantı şekline göre kendinize uygun olan ürünü seçebilirsiniz. Uygulamaya göre farklı sınıflar (B, C) ve tipler (I, II gibi) var. Maksimum enerji-akım kapasiteleri ve satürasyon gerilimine göre ayrılıyorlar. Ayrıntılı özellikleri web sitesinde bulabilirsiniz. Ürün temsilcileri de bu konuda size yardımcı olacaktır.

Aynı ürünlerden SIEMENS'te de; Schneider Electric-Merlin Gerin'de de bulunmaktadır.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,204
Kullanıcılar
449,832
Son üye
SametKepenek

Yeni konular

Geri
Üst