Daire testere bileme makinesinin motoru hk.

mordecai

Üye
Katılım
23 Eyl 2022
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
25
Merhaba ustalarım,

Daire testere bileme makinesinin 0,75 kW motoru sürekli yanıyordu 1,5 kW motor taktık. Bu sefer de sürekli taş kırılıyor ve fabrika müdürü 0,75 kW motoru tekrar takmamızı istedi. Bu motor yanmasının önüne nasıl geçebilirim? İşe yeni başladım bir şeylerde başarılı olarak iyi bir izlenim vermek istiyorum. Konuyu okuyup vakit ayırdığınız için çok teşekkür eder işlerinizde başarılar dilerim.
 
Sizin sorununuza teşhis ve çözüm önermemiz daha fazla detay bilmemiz ile mümkün olur. Motor yanmasından kastınız sargilarin kavrulmasi sonucu izolasyon kaybolmasidir her halde.
Emaye bobin teli 180 derece sıcaklığa kadar dayanabilir. Daha yüksek sıcaklıkta emaye kavrularak izolasyon kabiliyetini yitirir. Bu nedenle en etkili koruma motorun sargı iç sıcaklığını olcebilecek bir konuma PT100 sensör yerleştirip, bir PTC role ile sıcaklık set edilen değeri aştığında enerjiyi kestirmektir.
Normal şartlarda motor etiketindeki devirde döndüğü sürece kendi fanı ile yeterli soğutma sağlayarak koruma sağlar. Motor fanı saglammi fan kapağı yerinde takilimi bu önemlidir. Motor bir frekans sürücü ile sürülüyor ise kendi fanı ile sogutulamaz harici bir fan gerekir. Tabi üç fazlı bir motorda fazlarin tam dengeli ve sağlıklı olması gerektiğini zaten biliyorsunuz dur.
 
o motor neden yanar? sorunun bir değil birden fazla cevabı vardır. eğer orjinal sistem motoru ise hatalı kullanım sonucu yanar. daire testere demişsiniz ama bilediği testerenin cinsini belirtmemişsiniz. varsayılan olarak şimdiki testereleri elmas dişli dediğimizi diye düşünürsek; çok ince ayarda sıfıra yakın yalaması lazım. elmas dişler çok serttir yüksek devirli makinede(motorda) yumuşak olan, aslında yumuşakta değil ama preslenerek elde edilen taşlar kırılır. kendi motorunda ise çok az da olsa zayıf görünse de bilemeyi yaptığı için dayanır. burada bilemeyi yapan kişinin yalama (tıraşlama)ayarını iyi yapmalı. eğer çabuk bilesin diye taşı yaklaştırırsa makine daha fazla yüke biner. elmas diş çok sert olduğu için yanar. bileme işlemini bir seferde (turda) değil iki/üç turda yaparsa hem motor yorulmaz hem de bileme daha sağlıklı olur. marangoz eskisi olarak eskiden yaptığım bilemelerden öğrendiğim teknikleri söylüyorum. bu arada bileme taşını da taşlamayı unutmayınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst