Daikın inverter klima arızası (soğutma yapmıyor)

Azralim

Üye
Katılım
23 Mar 2016
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
42
Konum
Osmaniye
Merhaba arkadaşlar daıkın siesta inverter
iç ünite kodu :ACQ125CV1
dış ünite kodu :AZQ125B7V1B
kapasite :12.10 kW
giriş voltaj :220-240
gaz tipi :R410A 2,9 kg
basma basınç :4.0 Mpa
emme basınç :2.8 Mpa

Cihaza kumanda dan start verdiğimiz de iç ünite fanı ve dış ünite fanı devreye giriyor fakat cihaz sogutma yapmıyordu. Biz de kuman da üzerinden resetlemeye çalıştık fakat kumanda da herhangi bir arıza kodu falan görünmüyordu. Daha sonra dış ünite kartını incelediğimiz de kart üzerinde HP1,HP2,HP3,HP4,HP5 ve HAP tuşlarının olduğunu gördük fakat HAP sürekli yanıp sönüyordu.
Nitekin arızanın ne olduğunu anlamak için gaz kontrolü yaptık mano metre ile herhangi bir basıncın olmadığını görünce cihazı vakumlayıp kaçak kontrollerini yaptıktan sonra cihaza gaz verdik tabi bu işlemi acaba sistem basınc ı görmediği içn mi motora çıkış vermiyor diye gaz verdik 2 kg kadar fakat cihaz yine çalışmadı.
daha sonra cihazın kart çıkışını ölçtüğümüz de kartın kompressöre çıkış voltajı verdiğini fakat komp. un devreye girmediğini teyyit ettik.
komp. un baglantı uçlarını sökerek ohm kademesinde ölçtüğümüz de 0.2 k ohm sargılar arası eşit olduğunu gördükten sonra komp un sargılarının zayıflamış oldugunun teşisini koyduk. ve cihaza start verdiğimizde komp. un inilediğini fakat devreye girmediğini gördükden sonra komp değişimine karar verdik.
daha sonta komp. değişimini gerçekleştirdiğimiz de yeni komp un cihaza star verince devreye girdiğini gördük.
sistem tekrar vakumlanarak R410 gazı hem manometre hem ampermetre ve terazi ile sistem şarz edilmeye başlandığında 800 gr gaz verdiğimizde kompressörün otomatik vites bir araba gibi ilk etapta 3,5 - 4amp i 3dk da 5,5 - 6 amp i 5dk da çektiği daha sonra 16-17 amp e ulaştığında komp un devreden çıktığı görüldü (tabi bu arada komp üzerinden akım kontrolü yapıldığında ise 3 fazın eşit olarak 6,5 ile 7 amp çektiği gözlemlendi) tam olarak 2dk sonra kompressörün tekrar devreye girdiği ve bu işlemin sürekli bu şekilde devam ettiği gözlemlendi
kompressör devreye girdiğinde emme ve basma hattında soguma olduğuda gözlemlendi.
iç üniteye kadar soguk gazın gittiği görüldü
fakat 800 gr ın üstünde örneğin 1,2 kg gaz verildiğinde ise komp un devreye girme ve çıkma aralığının 10 ila 15 dk ye düştüğü görüldü.
şimdi siz değerli ustalarım bizim bu durum da kontrol etmemiz gereken yerlerin nereler olduğunu yazarsanız sevinirim
konuyu biraz uzun yazdım kusuruma bakmayın bu yapmış olduğum işlem burada yazdığım kadar kısa sürede olmadı tabi ki
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst