Dagadan enerji üretimi

Katılım
10 May 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar okulda verilen proje ödevimiz Dalgadan enerji üreterek led yapkmak fakat ufak bi kap da dalga üretmemiz gerektiği için motorlara bağlı olan pervaneler dönmekde güçlük çekiyor hatta hiçde dönmüyor bi el atarmsınız veya bi çözüm yoluna gitmek için fikiriniz warmıdır ?:eek:
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kullandığın kabın altına bir kurşun kalem veya kap büyük ise oklava yapıştır.Yani bir tahteravalli gibi olsun.Parmağınla yukarıda kalan kısmı arada bir bastır.İstedeğin kadar dalgayı motor veya pervane ile uğraşmadan yaratabilirsin.Az malzeme ile elektriğini üretmiş olursun.
 
zaten dalga üretmek için motor kullanmıyorumki gelen dalgayı motorun ucuna bağladığım pervane yardımıyla led yakacak kadar bi enerji elde etmeye çalışıyorum ama pervaneyi döndüremiyorum yani motorun mili dönmüyor.
 
Selamun Aleyküm
Konunun üretimle alakalı ince noktalarını burada yazarsanız ve resim eklerseniz, uzman olmayan ve olan arkadaşların katılımını sağlayabilirsiniz.
Nasıl bir sistem elinizde vardır bilemiyorum. Pervaneye doğrusal olarak dalga girmesi mi mevzudur yoksa dönme düzleminde yukarıdan girmesi mi.. Dalga sönümleme ve yansıtma usulleri kullanıyor musunuz?
Sonuca ulaşırsanız bizleri de bilgilendirmeniz ufkumuzu genişletebilir.
Başarılar dileriz.
 
sanırım sen direk dalgayı pervaneye vuruyorsun ancak dalga halkasal yapıda onun pervaneyi döndürmesi imkansız ancak suyun üstünde yüzen izolasyon malzemesi olarak kullanılan bi madde var ona bir ip bağlayarak dalgada yukarı aşşağı hareketini milde enerjiye döndürebilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,246
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst