Dagadan enerji üretimi

Katılım
10 May 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
29
Arkadaşlar okulda verilen proje ödevimiz Dalgadan enerji üreterek led yapkmak fakat ufak bi kap da dalga üretmemiz gerektiği için motorlara bağlı olan pervaneler dönmekde güçlük çekiyor hatta hiçde dönmüyor bi el atarmsınız veya bi çözüm yoluna gitmek için fikiriniz warmıdır ?:eek:
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kullandığın kabın altına bir kurşun kalem veya kap büyük ise oklava yapıştır.Yani bir tahteravalli gibi olsun.Parmağınla yukarıda kalan kısmı arada bir bastır.İstedeğin kadar dalgayı motor veya pervane ile uğraşmadan yaratabilirsin.Az malzeme ile elektriğini üretmiş olursun.
 
zaten dalga üretmek için motor kullanmıyorumki gelen dalgayı motorun ucuna bağladığım pervane yardımıyla led yakacak kadar bi enerji elde etmeye çalışıyorum ama pervaneyi döndüremiyorum yani motorun mili dönmüyor.
 
Selamun Aleyküm
Konunun üretimle alakalı ince noktalarını burada yazarsanız ve resim eklerseniz, uzman olmayan ve olan arkadaşların katılımını sağlayabilirsiniz.
Nasıl bir sistem elinizde vardır bilemiyorum. Pervaneye doğrusal olarak dalga girmesi mi mevzudur yoksa dönme düzleminde yukarıdan girmesi mi.. Dalga sönümleme ve yansıtma usulleri kullanıyor musunuz?
Sonuca ulaşırsanız bizleri de bilgilendirmeniz ufkumuzu genişletebilir.
Başarılar dileriz.
 
sanırım sen direk dalgayı pervaneye vuruyorsun ancak dalga halkasal yapıda onun pervaneyi döndürmesi imkansız ancak suyun üstünde yüzen izolasyon malzemesi olarak kullanılan bi madde var ona bir ip bağlayarak dalgada yukarı aşşağı hareketini milde enerjiye döndürebilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst