Dağ evine çekilen hatta gerilim düşümü

burak2002

Üye
Katılım
23 Mar 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar iyi gunler. Bir tanıdığımızın dağ evinin elektiriğini 5 senedir 550 metre mesafede bulunan trafodan sağlıyoruz yeraltı kablosu ile. Evde kömür kazani, kuyudan su cekmek için eve basmak hidroforlar bulunmakta. Son 1 senedir problem olarak ev içinde rezistansli ev aletlerini calistirdigimizda lambalarin ışıkları cok düşüyordu gerilim düşümü meydana geliyordu galiba fakat son 2 haftadir kömür kazaninda bulunan motorlar teklemeye başladı hidrafor ile komur kazani ayni anda çalışmıyor. Komur kazaninin teklemesi cok buyuk sorun olmaya basladi. Bunun sebebleri ne olabilir ne yapmamiz gerekiyor yardimci olursaniz cok teşekkür ederiz.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
550 mt konusunda hiçbir sorun olamaz. Gerilim ölçümü yapılmalı. Ev girişinden ve trafo çıkış şartelinden. Kablo kesiti sonradan koyulan extra yükler için yetersiz kalıyor olabilir. Ev amacını aşmış olmalı. İlk çekilen hat aydınlatma ihtiyacını gidermek için iken sonradan dönüşüm villa tesisatına doğru gitmiş olabilir.
 
yüksüz ana siğorta kapalı iken ölçüm sonuçları nedir ?
yükte iken ( cihazlar çalıştığında )
trifaze
faz faz arası 3 faz ?
faz nötr arası 3 faz ?
nötr toprak ?
 
Ayrıca zamanla şebekeye bağlantınızdan sonra ek yükler geldiğinden voltaj düşüşü normaldır. Bir de 550 metre yekpare kablo değilse bağlantılarda da oksitlenme oluşmuş olabilir.
 
Arkadaşlar cok tesekkur ederim cevaplar için. Sorun şu 5 senedir kullanilan yüklerdi ama son 1 senedir sorun yasanmaya başlandı. Kablo kesiti hakkinda pek bi bilgisi yokmus fotografini atti. Ayrica ek olarak kablo bir ara kazi calismasinda kopmus bir birine bağlamışlar tekrardan bu sorun çıkarır mı?
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20191215-WA0012.jpg
    IMG-20191215-WA0012.jpg
    82.1 KB · Görüntüleme: 33
- Ek yapılırken iyi yapılmamışsa,sorun ondan
kaynaklanıyor olabilir,
- Kablonun üstünde yazan rakamların fotoğ-
rafını ekleyebilirmisiniz ( 4x6,4x10 vs ),
-500 mt. zor bir rakam !Yük ilavesi geldimi ?
- Trafo kademesini artırma şansınız varsa,
onuda denemeye çalışın.
 
Her şey işin başındaki gibi olsa bile köy/mahalle orta gerilim trafolarından uzaklaştıkça doğal voltaj düşüşü olur. Hatta kimi zaman trafoya olan yüklemelerden dolayı 220 volt 200 voltun altına düşebilir. O tür durumlarda tek yapılacak olan araya uygun watta regülatör koymakla mümkün olabilir. Zamanında bizim köyde bu sebeple her tv alan yanına bir adet regülatör alırdı.
Bağlantı yerinin de kontrol etmekte fayda var.
 
Peki watt regülatöru icin tüm yukleri mi hesaba katmamiz gerekiyor nasil hareket etmemiz gerekiyor alırken
 
Arkadaşlar cok tesekkur ederim cevaplar için. Sorun şu 5 senedir kullanilan yüklerdi ama son 1 senedir sorun yasanmaya başlandı. Kablo kesiti hakkinda pek bi bilgisi yokmus fotografini atti. Ayrica ek olarak kablo bir ara kazi calismasinda kopmus bir birine bağlamışlar tekrardan bu sorun çıkarır mı?

aliminyum kablo modası nerede bakır kablo !!!
tekrardan bu sorun çıkarır mı? : kul yapısı tabiki çıkar , kul nasıl yapmış önemi ve kullanılan malzemelerin önemi + bilinçsiz kazı durumu .
bu tesisat sistemi için koruma yoksa yapılması ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst