Dıs aydınlatma

akinbaglan

Üye
Katılım
18 Şub 2009
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
41
HERKESE MERHABALAR ARKADASLAR;
yeni girdigim bir iste hicte deneyimim olmadigi bir proje ustlendim.tasarlayacagimiz yer afrikada kopek egitim merkezi.benim sorum bu merkezin 50mx50m genisliginde bir egitim sahasi var ve buraya kaliteli bir isiklandirma isteniyor,benim dis aydinlatma konusunda bir tecrubem yok ama eminimki tecrubeli arkadaslar hangi tur lamba secicegimi,kac metrelik direk kullanicagimi ve direkler arasi mesafe hakkinda bana bir fikir vereceklerdir,simdiden hepinize tesekkur ederim.
AKIN BAGLAN
electrical-electronic engineer.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn.akinbaglan,bazı sorular cevapsız.Bu aydınlatma rutin gece aydınlatmasımı yoksa sadece eğitim sırasında kullanılacak bir aydınlatma mı.Bahsettiğiniz alana en fazla 8 direk,en az 4 direk dikilebilir.(en az 7-8mt.lik aydınlatma direği olarak)Eğitim sırasında aydınlatmak için 4 köşeye birer direk dikip,250 veya 400 w metal halide armatür kullanabilirsiniz.
 
cevabiniz icin cok tesekkur ederim sayin tknsyn,egitim icin gece kaliteli bir aydinlatma isteniyor,tabi yine rutin olarak gece aydinlatma armaturleri koymak lazim..aydinlatma armaturu olarak 2.5 veya 3 er metrelik direklere nasil bir armatur onerirsiniz??ekenomi on planda tabi...
iyi calismalar
 
gece görüş önemli ise kesinlikle metal halide armatür veya projektör kullanacaksınız, biz fabrikada seyyar olarak 400w lık phılıps metal halide projektör kullanmaktayız. yakından etkisi fazla hissediliyor ve göz alıyor. profesyonel aydınlatma hesabıda yapılabilir ama 50*50 için 4 köşeye 250w lık metal halide projektörler bence fazlasıyla yetecektir. fotoda projektörler ve fiyatları mevcut philip kataloğunda armatürleride bulabilirisn. HPI-T metal halide (düz olan) lambanın kodudur.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/türk-philips.13027/
 
tesekkur ederim arkadaslar,turkiyeye dondukten sonra boyle bir siteye uye olmak ve yardim alma guzel bir duygu...
 
beyler bu notları nerdn gırdırecez yaa lınklerı nerede:(
 
Sn.akinbaglan,öncelik ile memeleketine hoşgeldin.2,5,3 mt. ye gece eğitim aydınlatması başarılı olmaz.Bu yüksekliklere genel aydınlatma amaçlı armatürler konulup,daha az ışık verecek,LED veya tasarruflu ampuller ile dekoratif işler yapılır.2,5,3 mt. direğe güçlü armatür takarsanız hem homojen dağıtamazsınız,hemde insan gözünü rahatsız eder.Aydınlatma alanı içinde bir iş görülecek ise en az 7-8 mt. lik direk boyu olmalıdır.Daha uzun da olabilir.Sakın kısa direkleri bu amaçla kullanmayın.Kolay gelsin...
 
smhpr 1000watt sodyum buharlı lamba dört köşeye yeter
 
Köşelerden 7 şer metre alıp her kenara 4 er adet 4 metrelik direk dikersen ve 150 w metal halide lamba takarsan senin işini görür. 150 w metal halide lamba komple 120.00 tl civarlarında. 4 adet 400 w lamba bir tanesi bozuldumu karanlık kalır. Fakat 150 w lamba sayısı fazla olduğu için sorun olmaz. TOPLAM DİREK VE LAMBA SAYISI 16 ADET.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst