Dış fan motor çok yuksek devirde dönüyor

Katılım
7 Kas 2018
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
31
Ustalar merhaba bende samsung 18.000 btu klima var sorum şu inverter klima devri düşürür ilk açıldıgında klima çok sıcak üflüyor sonra ılık devam ediyor günlerce böyle hiç kapatmıyor kendini ama ılık üflemesine ragmen dış fan motor çok fazla devirle dönüyor burada bir çelişki mi var ve fatura çok fazla geliyor 500tl sonuçta inverter ama çok yuksek devir de sürekli dönmesi garip geldi şimdiden teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Cihazin markası ne
Enerji sınıfı nedir
Kullandığınız yer neresi ev is yeri. Hangi il. Kac. Metre kare. Yalıtım varmı. Sorunuzu tam anlamadim ama sanki cihaz yetersiz gibi.fanin hızlı dönmesi değilde kompresörun devrinin ne olduğu önemli. Sürekli son gaz çalışıyor ise faturaya yansır.
 
27 m2 salon 18lik cihaz kapı pencere saglam çift cam soguk girisi olmuyor izmirde yaşiyorum komprasör içerisi 26 dereceye ayarlı çalışıyor ama devri çok fazla gibi geliyor bana cihaz a++ inverter samsung evde kullanıyorum
 
Sen cihazi açar açmaz devri yükseliyor ve hiç azalmıyor devir doğru mu sürekli yüksek devirde çalışıyor demi. Odanın sıcaklığıni ölçme imkanın varsa ölebilir misin. Odayi ısıtıyor mu cihaz. Sicak hava ufluyor mu. Performans olarak nasıl yani. Acaba farklı bişey mi var diye soruyorum.
 
Isıtıyor mesela ilk açtık klimayı yuksek devirde dönüyor dış ünite sıcak üfküyor bi süre sonra devir düşüyor ama akşaö soguk olunca devir de artıyor. Normak olarak ama cok fazla devirle dönmesine ragmen şçeriye tatlı bi ısı veriyor bu şekilde sabşt tutuyor içeriyi klima hiç kapanmiyor aklima takılan soru yuksek devirle dönuyor ama içeriye aşırı sıcak üflemiyor dış ğnite yulsek devşrle dönünce de elektirigi fazla çekiyor galiba ama oda sabit sıcak kalıyo ısıtmada sorun olmuyor
 
Aksam hava soğuduğu için cihaz daha fazla çalışmak istiyor diye düşünüyorum. Performansi da hava soğuduğu için azalıyor olabilir. Hava soğudukca cihazların verimi azalır diye biliyorum. Isi transferi azalıyor çünkü dis ortamda. Marka da önemli tabi. Cihazin garanti kapsamında ise bi gazı kontrol ettir. Bi arıza olduğunu pek sanmıyorum ama ağız çıkış sıcaklığıni da bi ölçmek lazım.ama cihaz bence normal çalışıyor.
 
Son düzenleme:
Çok sagol usta cevapların içimi rahatlattı allah razı olsun
 
Rica ederim kardeşim. Bilgimiz yettiğince
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst