Dış Aydınlatma Hesapları Lazım

kral2046

Üye
Katılım
23 Mar 2009
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar bir adet park aydınlatma projesi hazırlayacağım fakat hesaplamalar konusunda düzgün bir kaynak bulamadım bana acilen dış aydnlatma hesaplarının formülleri yada hazırınızda varsa bir excel yada benzeri programı lazım. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Dış aydınlatmanın nesi? Hangi armatür? Ne tür aydınlatma?
 
dexxen şuanda bilgi olarak sıfır noktasındayım allah rızası için biri yol göstersin nereden ve nasıl başlayacağım bilmiyorum.
 
kral arkadaşım bence hiç panik yapma.Bende senin gibi elimde hiçbir veri yokken park aydınlatma projesi çizmek zorunda kaldım.7 renk dönüşümlü RGB LED'li direk tipi armatürler vardı.sadece pano gerilim düşümü hesaplarını yaptım.4 metrelik direkleri 15 metre aralıklı yerde ki 50 cmlik çim armatürlerini 3'er metre aralıklı dizdim.BU şekilde uygulandı bi problem yaşanmadı.Tabiki dış aydınlatmanın bir hesabı aydınlatma şiddeti yapılabilirse daha iyi olur.
 
Allah rızası için birisi yardım etsin bana
 
açık alan aydınlatmasını "dialux" diye program var. Onu indirip kurcalayaraktan yapabilirsin. 3-4 yıl önce ben bu programla çözmüştüm..
 
park alanı daima aydınlık olacaksa karanlık bir nokta olmayacaksa 2 direk arası mesafe direk boyunun 2 katı kadar olmalıdır.
fakat park aydınaltmalarında maliyet ön plana çıktığı için 2 direk arasını bir direğin boyunun 3-5 katı kadar yapabilirsin.
eğer park itin kopuğun mekan edeceği bir konumda ise armatürler kırılmaz olmalı ve direk boyları mümkün mertebe yüksek olmalı. 4,5 metre boylarında 150w endirek armatürlü direkleri kullanabilirsiniz.
eğer park güvenilir bir yerde ise gloplu direkler de var endirek armatürlü direklerde var seçim sana kalmıştır.
park içinde çocuk oyun grubu fitness alanı süs havuzu varsa projektör direkleri kullanmalısınız. 8 metre poligon galvaniz direk
4 tane 250w metal halide projektör kullanabilirsin.
 
gmavisi06 arkadaşımızın dediği gibi hiç stres yapma dialüxle işini halledebilirsin... Bende buna benzer bir durum yaşamıştım dialüxle işimi kolaylıkla halllettim... Verileri gözle görebildiğin için rahatlıkla değişikliklerle bu işin üstesinden gelebilirsin...
 
arkadaşlar dialüx denen programı kullanmaya çalıştım fakat pek başarılı olabildiğimi söyleyemeyeceğim bana autocad çizimleri ve döküman gerekli elinde olan arkadaşlar paylaşabilirmi park bahçe ve havuz projeleri
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst