DİJİTAL ELK SAYAÇLARINDA SAAT FARKI

ayildiz

Üye
Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
177
Puanları
1
Yaş
39
iyi günler arkadaşlar benim merak ettiğim iki konu var
birincisi dijital elk sayaçları ileri saat uygulamasını nasıl yapıyor (saatlerin ileri ve geri alınması her yıl aynı tarihte olmuyor) sayaç'a bu program neye göre yükleniyor
ikincisi ise yine dijital elk. sayaçlarında zaman saatleri birbirini tutmuyor 10 dk,30dk veya 1-2 saat ileri veya geri olabiliyor. Bu neyden kaynaklanıyor veya nasıl düzeltilir. Kaldı ki bu farklılıklardan dolayı tarifeli kullanan aboneler durumun farkında olmadan yüksek tarifedeki dilimlerde fazla tüketimde bulunabilirler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
benzer bir sorun bir arkadaşımın başına gelmişti tedaşa müracaat ederek saati düzelttirmişti indirimli zamanda çalışıyor diye düşündüğü saatlerde aslında yüksek tarifeden ödeme yapıyormuş
 
İleri saat uygulamasında bir standart vardır.Aksi olsaydı ortalık karışırdı.(uluslararası karışıklık)
Bu ayar ya otomatik olur yada okuma elemanları bunu düzeltir.
Diğer konu ise saat ile alakalıdır.bozuk veya ayarsız olabilir.ama çok ilginç bir durum aslında.Bir defa ayarlandımı pilde sorun yoksa doğru göstermesi lazım.sanırım saat sınırlarını girerken yanlış giriyorlar.
Abonelerin dikkat etmesi gereken bir durum.Kimbilir kaç kişi bu durumda.
 
Sn.ayildiz,saatlerin ileri ve geri alınması tüm dünyada ve ülkemizde,martın son pazarı ile ekimin son pazarıdır.Sayaçlarda zaman saati hatası çok karşımıza çıkmaktadır.Bu durum imalatçının kullandığı komponentlerden ve ilk ayardan kaynaklanmaktadır.Benim dairemde alfatech sayaç takılı idi saati 3 saat kadar geri olduğundan değiştirdim.Yerine Makel tercih ettim.Zaman saati arızalı sayaçlar garanti kapsamında ise değiştiriyorlar.Yoksa yenisini satın almak zorundasınız.Ya da mevcut saat ile idare edeceksiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,486
Kullanıcılar
449,895
Son üye
HalilKonec

Yeni konular

Geri
Üst