Dünya ülkeleri priz tipleri

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Bir çoğunu görmedim fakat doğruluğu konusunda şüphelerim var. Örneğin Amerika da kullanilan 1. Sıradaki değilmi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250516-085637~2.webp
    Screenshot_20250516-085637~2.webp
    45.7 KB · Görüntüleme: 28
sanırım değil, amerika gösteren doğru, 80li yıllarda amerikan malı bir ürünüm vardı. Türkiye'de kullanabilmek için aparatını da vermişti ve topraksız fişti. kızıma ingiltereden bir notebook gelmişti fişi ingiltere resmindeki gibiydi.

Bir çoğunu görmedim fakat doğruluğu konusunda şüphelerim var. Örneğin Amerika da kullanilan 1. Sıradaki değilmi?
2 tip priz var. Topraklı olanlar fotoğrafta Amerikan bayrağınin üstündeki gibi. Topraksız olanlar ilgili fotoğrafın altındaki toprak girişi (yuvarlak) olmayan yan yana 2 dikey şeklinde.

2 tip priz var. Topraklı olanlar fotoğrafta Amerikan bayrağınin üstündeki gibi. Topraksız olanlar ilgili fotoğrafın altındaki toprak girişi (yuvarlak) olmayan yan yana 2 dikey şeklinde.
Amerika da hem 110 V hem de 220 V var diye biliyorum. Düşük güçlü cihazlar 110 V yüksek güçlü cihazlar 220 V kullanıyor galiba. Hatam varsa düzeltin lütfen.

Amerika da hem 110 V hem de 220 V var diye biliyorum. Düşük güçlü cihazlar 110 V yüksek güçlü cihazlar 220 V kullanıyor galiba. Hatam varsa düzeltin lütfen.
2 farklı enerji olmaz yaw dönüştürücü filan vardır. Eskiden TV ve radyolarda hatta 110/220 seçeneği olurdu sürgülü anahtar ile.

USA standart 110 volt kullanıyor eyaletlerin tümünde. elektronik eşya/üründe dünya ihracatında ve ithalatında eskiden farklı beslemeler kullanırken, şimdi etiket bilgilerini dikkatli okursanız üniversal besleme kullanıyorlar AC giriş voltajı 110-240 volt görürsünüz.

Forum istatistikleri

Konular
131,327
Kullanıcılar
455,159
Son üye
aytek066

Yeni konular

Geri