düşen trafo

chati

Üye
Katılım
31 May 2007
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar,
kamyondan indirme sırasında trafo düştü. yağ göstergesi kırıldı (yaptık), kablo çıkış bölümü ezildi (düzelttik),
fakat bir sorunu daha var. gövdesinde alt kısımda bir miktar ezilme var ve düzeltemiyoruz maalesef. bunun nasıl bir etkisi olur. çalışmasına engel bir durum olur mu?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaşım trafo gibi sistemin can damarlarından birine böyle bir zarar gelmişse bunu mutlaka üretici firmayla görüşmen lazım.Onlar sana zaten yol gösterecektir.Testler vs yapılmadan trafoyu devreye alman tavsiye edilmeyecektir.
 
bence üretici firmaya gönderiyip testlerinin yeniden yapılması çok iyi olur bobinlerde ezilme yada bükülme olabilir üstüne kısa devre olbilir.
 
Elektrik ile şaka olmaz. Belki o eziğin hiç bir zararı yoktur ancak her zaman tedbirli olmakta fayda var. Gerekli testleri yaptırmak gerekli. Arkadaşların dediği gibi üretici firma ile görüşmelisin.
 
trafo sargı tellerinde atlama olmus ıse trafoyu guce bagladıgnız anda trafo patlar veya ezilme anında kazan yuksek gerilm tellerin degmiş ise gene patlar bakıma alınması sarttır
 
Bakıma alınması en azından yerinde test edilmesinde hayati önem var.Herşeye rağmen devreye alacak olursanız.Yüke vermeden iyi ölçün dinleyin içinde sargı ek ve irtibatlarında da sarsıntı nedeni ile tahribat meydana gelmiş olabilir.Neticede garanti,nakliye, zaman gibi konular kararınızı etkileyecek.Hiç bir sıkıntı olmayadabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst