düşük yüklerde kompanzasyon nasıl yapılır?

direk lokal yapın derim yanan lambaların gücüne göre kondansatör ilavesi yapın yoksa başa çıkamazsınız diğer türlü kompanzasyon panosunu değiştirseniz bu seferde maliyet astarı yüzünü geçecek o yüzden size önerim bir çok kondansatör imalatcısının lambalar için daimi tip kondansatörleri var bu kondansatörlerden kullanmanızı öneririm.Yok ben panomuda değiştiririm derseniz sitemizi incelemenizi tavsiye ederim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
akıf trafolarının ölçüleri doğru aldığını çekilen akımları pensampermetre ile kontrol ettim doğru ölçtüğünü gördüm.ben 3 adet 0.25 monofaze ve 3 adet 0.5 monofaze ve 3 adet 1 kvar monofaze birde 1kvar trifaze ile kompanzasyonu başarabileceğimi düşünüyorum çünkü çekilen akımlar 2amper-4amper-5 amper sizce doğrmu düşünüyorum.
hakan arkadaşım yazmış olduğun kondansatör sıralamasıyla birçok işletmede ceza oranlarımı mükemmel tutturuyorum.yalnız geri kalan 3 kademeyi trifaze 2.5-5-10 şeklinde sıralamanı öneririm.
kolay gelsin
 
bu tip uygulamalarda SVC (Static var compensator) kullanırsanız sorunu çözebilirsiniz fazlardaki yükler küçükte olsa dengesizde olsa oranları %5 seviyelerinden aşağı tutarak sistemi garanti edebilirsiniz, genel itibari ile min algılama akımı 3mA ve çalışma prensibi svc olduğundan toplam 3000 kademeniz olur buda sizi fazlasıyla sorununuzu çözmeye yeter
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst