Düşük Voltajlı Ama Güçlü Su Pompası Önerileriniz...

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
Arkadaşlar, bir projede kullanmak üzere kovadaki suyu dışarı tanzikle atacak bir su pompasına ihtiyacım var. Tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim...

Geçen karaköyden aldım bir tane, 12 v DC , lakin suyu bazen atıyor bazen atmıyor. Araba cam sileceği motoruymuş zaten oda, bi yerde bir eksikliğim var diye düşünüyorum. Çünkü sileceklerdeki suyun tanziği baya çok normalde, ama ben verim alamadım. Teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kormas Elektrikli Motor San. ve Tic. Ltd. ti. (fan motoru, silecek motoru, Kalorifer motoru, Klima Motoru, redktr motoru, asansr motoru, blower)

12V DALGIÇ POMPA

12 v.dc.de çalışan her ikisi de sizin işinizi rahatça görecektir.İlkinin debisi dakikada 75 lt., ikincinin 20-30 lt.dir.Cam silecek motoru ve halı yıkama mak. su pompaları çok düşük debide su verebilirler.Zaten basıncı arttırmak için her ikisinde de toplu iğne deliği kadar küçük bir kesitten ancak basınçlı su püskürtmeleri mümkündür.Size debisi fazla olan daha güçlü motor gerektiği için yukarıdaki linkte debi değerlerine göre(Çok hızlı tahliye isterseniz birinciyi de seçebilirsiniz) tercihinizi kullanabilirsiniz.Her ikisi de süt,mazot,su,gibi akıcılığı yüksek olan akışkanlar içindir.Ama sonuçta ikisi de sizin projeniz için çok uygundur diyebilirim.Kolay gelsin.
 
Ayrıca akvaryumların suyunu boşaltmada kullanılan,size uygun yüksek debideki santrifüj tipteki su pompalarının, 12 v.dc. veya 24 v.dc.olan tiplerini de bulabilirseniz eğer,işinize yarayacağını tahmin ediyorum.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,271
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst