Düşük Voltaj Arızası(Acil desteğinize ihtiyacım var)

panick18

Üye
Katılım
18 May 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
42
Herkese merhaba,
Öncelikle bu işlerden hiç anlamam. Eğer çok saçma bir şey yazar isem şimdiden affınıza sığınıyorum.

Benim bu konu ile ilgili sıkıntılarım yaklaşık 2 hafta önce başladı.

Evdeki 5+1 ses sistemim arızalandıktan sonra bir tane ONKYO marka sinema amfi aldım. 5 (uyduları amfiye bağladım) + 1 (subwoofer aktif JBL marka) sistemimi çalıştırdım. Ancak gün içerisinde amfi bir çok kez kapanıp açılıyor.

Amfi ve Subwoofer ı Kombi Regülatörü olarak adlandırılan cihaz alarak bunun üzerinden çalıştırmaya başladım. Ancak kapanıp açılmalar daha sık olmaya başladı.

Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Tüm sistem 10lu prize bağlı. 10 prizde duvardaki tek prize bağlı. 10 priz üzerinde çalışan cihazlar;
1- 50inch samsung marka smart tv
2- kablonet modem
3- kablo tv udu alıcısı
4- ev telsiz telefonu
5- Kombi Regülatörü (Onkyo Amfi ve JBL Aktif basın güçleri buna bağlı)
6- Onkyo Amfi (https://audio-database.com/ONKYO/amp/tx-ds595-e.html)
7- JBL Aktif subwoofer (https://www.hifiengine.com/manual_library/jbl/sub200.shtml)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
öncelikle multimetreniz varsa eğer ac kademesine alıp prizden voltaj ölçümü yapmanı öneririm. Voltaj Regülatörün kaç VA yada Kva bunuda biliyosan eğer hesaplama yaparak bağladığın cihazlara regülatörün gücü yetiyor mu diye bakabilirsin. Birde voltaj fazla düşüp kalkıyorsa eğer regülatörün kendini korumaya alması normaldir. Yani önce sorunu bulup sonra çözüm üretmek gerek.
 
öncelikle multimetreniz varsa eğer ac kademesine alıp prizden voltaj ölçümü yapmanı öneririm. Voltaj Regülatörün kaç VA yada Kva bunuda biliyosan eğer hesaplama yaparak bağladığın cihazlara regülatörün gücü yetiyor mu diye bakabilirsin. Birde voltaj fazla düşüp kalkıyorsa eğer regülatörün kendini korumaya alması normaldir. Yani önce sorunu bulup sonra çözüm üretmek gerek.
öncelikler değerli cevabınız için çok teşekkür ederim.

Süreç şöyle gelişti. Ben bu amfimdeki kapanmalardan dolayı 186 Ayedaş Teknik Desteği aradım arıza kaydı bıraktım. 29 Nisan 2020 günü gelip binamıza elektrik hizmeti veren trafonun çıkış değerlerini ölçtüler ve eksik voltaj geldiğini söylediler. Gerekli raporu tuttular ve gittiler. Gidiş o gidiş.

Bugün arayıp şikayetimin sonuçlandığını ve 2020 planlarına aldıklarını söylediler arızanın giderilmesi için. Resmen küfrettiler.

Bende elimde bulunan kombi regülatörünü sadece amfi ve aktif sub enerjini regülatörden alacak şekilde bağladım ama sorunum hala artarak devam etti.

Subwooferın ve Amfinin fişini 10'lu prizden ayırdım ve farklı bir prize bağladım ve regülatörü de çıkarttım. Öğlenden beri şimdilik sıkıntı yok. Ancak saat 19:00 ile 20:30 arasında neredeyse lambalarım sönecek duruma geliyor.

bu sorunun acilen giderilmesi için hukuki yollara mı başvurmalıyım?
 
Merhaba eğer trafodan düşük voltaj geliyosa zaten sorun Şebeke hattındadır. 10lu prize bağladığınızda da doğal olarak akım kaybı olduğundan benim anladığım kadarıyla problemleriniz artmaktadır. Voltaj regülatörleri yada upsl'erin çalıştığı belli frekans ve voltaj aralıkları vardır. Bu değerleri aşacak yada düşecek olursa cihaz kendini ve bağlı aletleri korumaya aldığından akımı kesecektir. Bu voltaj kesimi bir nevi cihazın arıza yapmasını önlemek için olduğu için daha sık olması regülatörde normaldir. Size tavsiyem yine dediğim gibi eğer bu işlerden biraz anlıyorsanız voltaj aralığını bi multimetreyle ölçüp değerleri not edip bağladığınız regülatörün üreticisinin güvenle çalışma aralığında olup olmadığına bakmanız ama voltaj kesildiğine göre muhtemelen o aralığı aşıyodur. Bu rakamları tespit ederseniz elin de herhangi bir ups cihazı varsa da fabrika dokümanlarına girip çalışma aralığını kıyaslayabilirsiniz. Eğer ki bu aralık afaki düzeylere inip çıkıyorsa ups ve regülatörler bunu karşılamıyorsa zaten sizin yapabileceğiniz pek birşey yoktur olsa da masraf etmenize değmez trafonun değişmesini beklemek durumundasınız. Hukuki yollar konusunda pek yardımcı olamayacağım fakat cimer üzerinden şikayette bulunabilirsiniz ama size tavsiyem bulunduğunuz kuruma gidip sorununuzu anlatın acil olduğunu belirtin yardım edeceklerdir.
 
Ben sana bunun kolay yolunu yazacağım. Aynısı Balat semtinde bulunan bir arkadaşımızın başına geldi. Şu şekilde çözdük. Avometre ile ( Elektrikçilerin hepsinde vardır. ) evdeki prizi ölçtük. Düşük voltaj geliyordu. Yan komşuyu ölçtük. Onda da aynı durum. Daha önce defalarca arıza için aramışlar. Kurumun umurunda olmamış. Ben eski elektrik kurumu çalışanıyım. Güzel bir yazı yazdım ve Arkadaşın bağlı olduğu elektrik kurumu ve bu elektrik kurumunun bağlı olduğu genel müdürlüğe iadeli taahhütlü olarak Ptt ile gönderdiler. İstersen senin için de bir yazı düzenleyebilirim. Tek yapman gereken sizin apartman ve çevrendeki bina sahiplerinden bir kaçının elektriğinin prizden ölçtürmen. İadeli taahhütlü posta 5-6 günde kuruma ulaşır. Söz uçar yazı kalır. Maksimum 2 haftaya da sorunu çözerler. Mail adresim ***@***
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,224
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst