Düşük Gerilim Bobini Sağlamlık Testi

C1-C2 kapama bobini, C11-C12 açtırma bobini.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Manuel veya motorla sıfır konumuna alınmayıpta, düşük gerilim bobini, açma bobini veya şalter kendi içinde bulunan salıcılar ile aşırı akım ve kısa devre gibi açtırmaları aynı mekanizmaya etki ederek yapar ve şalter sıfır değil trip pozisyonda kalır. Manuel olarak sıfıra getirilmeden,trip pozisyonundan direk bir pozisyonuna getirilemez. DÜŞÜK GERİLİM BOBİNİ ŞALTERİ TRİP POZİSYONUNA DÜŞÜRÜR.
bu videoyu izlemeni tavsiye ederim. Düşük gerilim bobini ile açtırma yapıyor. Ama resetlemeden tekrar ON yapıyor.
Ayrıca foto da projesini çizip uyguladığımız ve şuan sorunsuz çalışan bir sistemin şalter bağlantısını da düşük gerilim bobinini inceleyebilirsin.
DÜŞÜK GERİLİM BOBİNİ ŞALTERİ TRİPLETMEZ. OFF YAPAR.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    36.9 KB · Görüntüleme: 27
@adem_cotak , @tknsyn her ikinizin dediği de doğru. Bazı şalterlerde düşük gerilim bobini şalteri trip konumuna düşürüyor bazılarında da off konumuna düşürüyor.
Bakınız aşağıdaki videoda da düşük gerilim bobini şalteri trip konumuna düşürüyor.
 
Son düzenleme:
Otomatik transferde,trip konumuna düşü-
rürse,her seferinde gidip yeniden tekrar-
mı kurulacak ? Böyle bir çalışma şekli ola-
bilirmi ?
 
Otomatik transferde,trip konumuna düşü-
rürse,her seferinde gidip yeniden tekrar-
mı kurulacak ? Böyle bir çalışma şekli ola-
bilirmi ?
aslında durum biraz karışık gibi duruyor ama konu basit. Bilindiği gibi şalterler Kompakt ve Açık tip olarak ayrılmaktadır.
Kompakt tip şalterlerde düşük gerilim bobini şalterin yapısından dolayı trip durumuna düşürür.. Transfer sisteminde kompakt şalterler motor mekanizmasından kontrol edilir .Açmayı ve kapamayı motor yapar.
Açık tip şalterlerde düşük gerilim bobini şalteri OFF durumuna düşürür. Motor yayı kurup kapamaya hazır duruma getirir. Bu şalterlerde motor sadece şalterin yayını kurar. açma düşük gerilim veya açma bobinleri ile kapama ise kapama bobini ile yapılır.
Görüş farklılığı buradan doğmaktadır. Konuya bahis olan şalter ABB T7M modeli. Bu şalter kompakt yapıda gibi görülsede açık tip şalterin benzeridir.
Sonuç olarak; düşük gerilm bobini kompakt şalterlerde TRİP, açık tip şalterlerde OFF yapar.
 
Elinize sağlık @adem_cotak şimdi yok OFF du yok TRIP ti meselesi çözülmüş oldu. Bahse konu şalterde düşük gerilim bobini ile açtırma bobini (off) aynı palete hükmediyor. Düşük gerilim bobini her daim enerjili durumda ve pimi palete basmıyor. Açtırma bobinide enerjisiz durumda ve pimi palete basmıyor. Açtırma bobinine enerji verildiğinde pim palete basarak şalteri on durumundan off durumuna alıyor. Şalter on durumundayken düşük gerilim bobini aktifleşirse (off durumu) şalter on durumundan yine off durumuna geçiyor. Düşük gerilim bobini aktif olduğu müddetçe şalteri off durumundan on durumuna alamazsınız. Şalter kuruluyken şalteri on durumuna almak içinse kapama bobini enerjilendirilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst