Düşük Emme Basıncı

Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
78
Puanları
1
Merhabalar;

R407c gazını oluşan kaçaklardan dolayı yenisi ile değişmek zorunda kaldık.Etiket değeri kadar gaz cihaza şarjlandı gazın tam oldğundan eminim.Ancak cihaz yüke girdiğinde düşük emme basıncı hatasına geçmekte.drayer,selenoıd ve txv kontrollerını yaptık.Txv de sorun gördük.Onuda değiştirdik.Ama durum aynı.Sorun ne olabılır. bılgısı olan varsa yardımlarınızı beklerım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Cihaz nedir? ( soğuk odamı chiller mi)

Emme ve basma basınçlarınız nedir.? ( manifold ile ölçtüğünüz ve varsa cihazdan okudugunuz değer)
Kompresör tipiniz nedir?
Neyi soğutuyorsunuz?
 
Cihaz chiller pistonlu cihazdan okuğum değerler ise 4,00 bar ve 20 bar r 407 c gaz bilgiler bunlar.
 
Dostum ;

Birkaç bilgi daha isteyeceğim sizden..

Cihaz çlışırken evaporatöre ait ve kondensere ait giriş çıkış su sıcaklığı ( bunlarla ısıl transfer verimliliğini kirlilik yada pompa debi sorunu olup olmadıgını görmeye çalışıcağız.mümkünse tam kapasitede yoksa % kaçla çalıştıgını bilmemiz gerekiyor.) Ayrıca txv yi yeni taktığınızı yazdınız ayarı ile oynadınızmı? emme basıncı düşük ama buna karşılık basma basıncıda yüksek görünüyor. Ya kondenser kirli olabilir. ayrıca ölçüm yaparken kompresör emiş sıcaklığınıda not alırsanız süperheat değerinide hesaplarız.

Tahmin yürütürsem kondenser kirli evaporatör debisi düşük gibi ayrıca txv de ayarsız olabilir.. Bunlar etkendir.. ama net bişi söylemek için yukardaki ölçümlerle değerlendirmek lazım.
 
Arkadasimiz 2016 dan beri foruma uğramamış. Sorunun cevabını bizde sormusuz ama yazmamış.

Cevap alabileceğinizi zannetmiyorum.
her şeye nane olma gerekirse veririz cevap işine bak
Dostum sorunu nasıl çözdüğünü anlatırsan sevinirim..
txv kontrolünü atlamışız zamanında . 1 tl koyarak TXV yi açtırdık ve çalıştı. sonrasında orjinal sporland txv değişimi yaparak cihazı çalıştırmıştık.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst