Düşük Amper Adaptör Yüksek Amper Cihaz

mugurc

Üye
Katılım
18 Ağu 2021
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
37
Merhabalar, elimde 5V 3A ile çalışan bir cihazım var bu cihazı 5V 2.4A ile çalıştırmamın bir sakıncası var mı acaba?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İlk akla gelen voltajlar aynı cihaz 3A istiyor, biz ona 2.4A veriyoruz Adaptörümüz gerekli akımı vermediği için kalitesine bağlı olarak kısa sürede bozulacak demektir.;)
 
Bu durumda bozulacak şey adaptör mü yoksa cihazım mı?
 
Yeterli besleme sağlanamadığından cihazda ayrı sorunlar çıkar. Ya çalışmaz ya da dengesiz çalışır. Adaptöre fazla yüklenildiğinden kısa sürede arızalanır. Adaptörün akımı/gücü her zaman çekilen akım/güçten fazla olmalı!
 
cihazlar genelde sabit akım çekmezle anlık yüksek akım çekebilirler. cihaz üreticisi adaptör ihtiyacını çekilen en yüksek anlık akım + tölerans ekleyerek belirler.
smps beslemeler anlık olarak yüksek akım ihtiyacın karşılayabilir. bu akım sabit vereceği akımdan daha yüksektir. çünkü smps beslemelerin çıkışında elektrolitik kondansarör vardır ve anlık yüksek akımlar verebilir.
kısacası adaptörünüz ısınmadan çalışıyorsa devam edin.
içim rahat olsun diyorsanız 3 amperden yüksek adaptör kullanın.
 
@kesmez usta güzel bir noktaya değindi. Cihazlar her zaman üzerlerinde yazılan akımı çekmezler. Mesela 2A adaptörlü xvr h265+ kamera kayıt cihazım var. 5 adet ahd 2mp ve 2 adet ahd 2mp doom (toplam 7) kamera ile gūndūz 1.35A, geceleyin gece görüş devreye girdiğinden 2.4A akım çekiyor. Bu işi yapanların önerisi 8-10A adaptör oluyor.

Not: imla.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,601
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst