Dönüyor bilgisi

Arkadaşlar ben iki adet 16F877 entegresi demiştim ama bunu 52 motor aynı pano içinden beslenir ise olur.Eğer motor kumanda panoları ayrı ayrı ise her motor için 16F84 ile'de yapılabilir.
Bu sistem benimde işimi görür,konuyu Pic programlamadaki arkadaşlardan'da yardım almak için ordada bahsettim umarım bu sistemi hazırlayan birileri çıkar ;)

https://www.kontrolkalemi.com/forum...tor-dönüş-kontrol-sistemi-nasıl-yapılır.6074/
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
52 adet motor için mecburen 52 adet endüktif sensör kullanacaksın. Bu sensörleri konveyörün motordan uzak tarafındaki mile adapte edeceksin. Milin üzerine bir parça metal ekle. Devamında senin düşüncene göre zaman rölesi ve röle vb. diyorsun. 52 adet ZR ve röle ye karşılık ucuz PLC kullanmak daha mantıklı. GEMO, DELTA vb. PLC fiyatları oldukça uygun.
 
Arkadaşım bu sistemi kurmak için (1 tanesinde) minimum 1 adet indüktif sensör + 1 adet röle + 1 adet zaman rölesi kullanman şart, Diğer alternatif gösterilen PLC ye gelince delta marka ss serileri ucuz 4 adet zaman rölesi fiyatına alırsın tek sıkıntı maliyeti azaltmak için 4 adet sinyali tek cpu da toplaman gerekmesi (SS serisinde 8 giriş 4'ü hızlı giriştir 6 adette çıkış var) her cpu ve 4 sensörü için 24v 25w güç kaynağı bence zaman rölesine göre hem daha sağlıklı hemde daha güvenilir olur. Delta düşünürsen yazılımında yardımcı olurum. Bunun yanında pic te çok güzel bir alternatif. Bantlar nasıl çalıştırılıyor (Otomatikmi - manuel mi) ve panoları ayrı ayrımı pano ile motorlar arası mesafeleri verirsen arkadaşlar tarafından daha iyi etüt edileceğine inanıyorum. Zira kablo masraflarını da küçümsememek lazım. ;)
 
arkadaşlar cahilliğime verin hız bekçisiyle olmazmı arkadaşın dediği
 
hız bekçisi nedir bilmiyorum ama arkadaşın yapmak istediği sistem band bekçisi. hız bekçisi nedir bu arada?
 
yenilmez03 kardeşim verdiğin bilgi için teşekkürler. evet haklısın sadece bu ürün kullanılarak bu iş çözülebilir. Peki fiyatları ne civarda bu ürünün ?
 
abuzettein20 hocam fiyatlarını bilmiyorum.bizim firmada ben plc işlerine baktığım için hız bekçisini elektrikçiler kullanıyordu o yüzden fiyatlarınıda bilmiyorum.
 
Arkadaşlar merhaba
Yenilmez03 arkadaşım Hız bekçisi bir sensördür vede kendi başına bu sistem için bir işe yaramaz çünki hız bekçiside normal pnp sensör gibi 0-1 ( 0-24VDC) çıkış verirler.Tek farkı triger dişlideki 1-2mm dişleri hiç atlamadan sayabilmesidir.Bize hız bekçisi lazım değil dişlinin bir veya bikaç tırnağını görebilecek sensör yada basit bir REED kontaklı bir sistem işimizi rahatça görür,nasılmı;öncelikle motor dönüş bilgisini algılıyacak en ucuz sensör maliyeti REED kontak dediğimiz manyetik siviç olabilir,çalışma prensibi dişlini sadece bir noktasına ve dış çevresine yakın bir yere mıknatıs monte ederek,mıknatıs genişliği dişli dönme hızına bağlı olarak değişebilir ama bu sistem kesinlikle işe yarar kanısındayım çünki REED kontak üzerinden çok küçük değerde miliamper cinsinde bir akım geçeceğinden kontak ömrüde uzun olur.
PIC programlamadaki arkadaşlar konuyu cevaplamışlar inşallah en kısa zamanda beraberce bir çözüm yolu bulacağız.
https://www.kontrolkalemi.com/forum...tor-dönüş-kontrol-sistemi-nasıl-yapılır.6074/
Tüm arkadaşlara hayırlı akşamlar.
 
arkadaşım hız kontrol sensörleri var hemde iki uçlu istediğin voltaj da çalışabilen bu tür bir sensör işini çok rahat görür üstünde devir sayısını ayarlayabiliyorsun mühürleme kontagı yerine kullanırsın sıkıntı olursa sistem mühürlemeyi bozar böylece korumaya geçer...
iyi çalışmalar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst