CX Programmer Yazılımda Yardım Talebi

Katılım
13 May 2010
Mesajlar
29
Puanları
1
Konum
Somewhere over the rainbow
merhaba arkadaşlar.ihtiyacım olan sey omron plc ile sinyalizasyon yazılımı yapmak. bunun için ekts'de programı tasarladım.bunu cx programmera gecirmem lazım ama ilk kez plc ile ugrastıgım için işin içinden çıkamadım. size ekts de yaptıgım dosyayı paylastım. bunu bana cx programmerdaki halini veya satırları nasıl cxe gecirebilecegimi paylasabilir misiniz acaba? ( not: tek anahtarda iki lamba yakmak istediğim için ekts de yanda bi devre daha var. o baglantıyı nasıl kurabilicem onu da cozemedim.devrede bulunma sebebi o)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Yazdığın kodun resmini eklersen yardımcı olmaya çalışayım.
 
Evet, program dosyasıda ekleyebilirsin.
 
simdi hocam ben normal kod yazdıgımda work online diyorum ve sorunsuz çalısıyor.yani plcde sorun yok.basit bi kac kodu calıstırp denedim.suan elimdeki kodu da yeni yazdım ancak work online diyince failed to connect plc diye hata veriyor. hatamı soylerseniz cok memnun olurum. konu basında herseyi acıkladım yapmak istediğim yazılımın ekts dosyası da yukardaki yorumda mevcut
 
Çabuk bir şekilde baktım adresleme hatası yapıyorsunuz. CPM2 plc için hangi giriş-çıkışlar, timer, counter,yardımcı roleler kullanıldığını görmek için Cx programmer help altında '' I/O memory reference '' bakın. Compile edin, verilen error mesajları program içindeki hataları gösterir.

İlk satır 0.00 ( start)----------------> Out J, (kırmızı görünür). J kullanılmadığı için. Yerine AR 0.00 ya da HR 0.01 yazın compile edin düzelir. Adreslemeler hatalı.
 
adresleme hatası yaptıgım yer neresi mesela? cıkıslarda bi sorunum oldugunu düsünmüorm ama hata yaptıgım yeri düzeltip bana gonderme sansınız war mı acelesi yoksa ?
 
İlk satır 0.00 ( start)----------------> Out J, (kırmızı görünür). J kullanılmadığı için. Yerine AR 0.00 ya da HR 0.01 yazın compile edin düzelir. Adreslemeler hatalı.

Geç ekledim kusura bakma.
 
Plc'ye daha önce sorunsuz bir şekilde bağlandınız mı? Kablo vs de sorun yoksa, port ayarlarında sorun olabilir. Yazdığınız programın hatalı olması plc bağlantınızı etkilemez. Başka bir sorun var. Auto online ile bağlanmayı deneyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst