Creative sbs a250 led bağlama

mehmet901

Üye
Katılım
9 Eki 2014
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
28
Öncelikle herkese iyi günler internette gördüğüm bi kaç videodan esinlenerek belirttiğim ses sistemine şerit led bağladım + sı - si şeklinde vede normal çalışıyor bi problem yok ama bu led ısınırmı yada ses sistemime herhangi büyük bi zarar verirmi bunları bilmiyorum hiç düşünmedende bağladım o an bi kaç kere çalıştırdım ama bi yandanda bişey olacak diye korkuyorum herhangi bi zarar gelirmi diye sormak istiyorum saygılarımla.
 
10w lık çıkış gücüne sahip bir ses sistemine direkt bağlanacak şerit led, elbette çıkış enteğresine fazladan bir yük getirecektir.muhtemelen besleme ve çıkış entegresi bunu uzun süre kaldıramayacaktır.şu an çalışıyor olması sürekli çalışacağı anlamına da gelmez.led leri yakmak için sesi açacaksınız,uzun süre kullanımı halinde arıza yapma ihtimali her zaman olacaktır.şerit led yerine vumetreleri inceleyin derim.
 
cok yüksek bir ihtimal midir bu birde bundan düşük bir sisteme direkt bağlasaydımda ihtimal varmıydı ?
 
Tekrar tekrar açılan bi konu yine, ara araştır o mesajlardaki cevapları tek tek yazmamamızı bekleme, elbette mesajda marka yazmaz "ses sistemine led bağlama" şeklinde anahtar kelimelerla arama yap. Vumetre yap ldr li gece lambası gibi her led şerit yaksın ;).
 
anladm teşekkürler peki ben bu vumetre devresinin hazırını nerede bulabilirim elektronik malzeme satan bi kaç yer var bildiğim direnc led v.b şeylerin olduğu yerler buralarda bulabilirmiyim kendim yapmak için yeterli malzemem ve zamanım yok vede fazla anlamıyorum.
 
Kit olarak elektronikçilerde satılabilir belki bir kaç elektrikçide de meslek lisesi yakınlarında :) netten de araştır hazır alabilir ya da kit alıp iyi anlayan bir öğrenci kardeşini ücret karşılığında sevindirebilirsin ;) İst da isen Karaköyün elektronikçileri meşhurdur.
 
Malesef deilim ama bi bakıcam ilk başlarda fazla güç çekmez diye zarar vermez sanmıştım ama bilmiyorum vumetre ile yapıcaz gibi görüküyo artık :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst