CPU - RAM Kullanım Monitörü (PIC18F2550 ile)

PICMAN

Üye
Katılım
13 Ocak 2009
Mesajlar
23
Puanları
1
Merhabalar;

PC başındayken İşlemci ve RAM durumunu küçük bir LCD ekranda görmek istemezmisiniz?
Hepimiz Bilgisayar başında işlemci ne durumda ? ve ram ne kadarı dolu ? fark etmiyoruz. Bazen işletim sistemi kilitlendiğinde görev yöneticisini açar oradan takip ederiz..
İşte bu fikir ile İşlemci ve RAM kullanım seviyelerini PIC yardımı ile LCD ekranda gösteren devre tasarladım.

PIC18F25550 kullanarak hem USB üzerinden haberleştirdim hem de 5V USB beslemeyi kullandım. 2x16 LCD ekranın, üst satırında RAM in kullanılan ve toplan alanı yer almaktadır. Alt satırında ise işlemci seviyesini sayısal değer ve BAR alarak göstermektedir.

Aynı değerleri Bilgisayardaki program penceresinde de göstermektedir. Ek olarak işlemci modeli ve hız bilgisi yer almaktadır. Programı simge durumda küçülttüğünüzde sağ alt bölümde işlemci kullanımının % değeri göstermeye devam etmektedir.


Devreyi taktığınızda ilk olarak windows HID aygıt olarak tanıyıp sürücüyü otomatik yükleyecektir. (Herhangi bir sürücü dosyasına ihtiyaç yoktur) Tanımlama işlemi bittikten sonra LCD ekran üzerinde değerler aktarılır ve programda Cihaz Takılı mesajı gösterilir.


İlşlemci %80 seviyesini aşarsa LCD ekranın arka ışığı belirli aralıklar yanıp sönerek uyarı vermektedir. Tekrar %80 nin altına düştüğü an normale döner.
Programı kapatırsanız yada devre ile bağlantı kurulmaz ise lcd ekran üzerinde PC bağlantı bekliyor mesajı çıkar.
Not: Bilgisayarınızda boş kullanılmayan CD rom yeri var ise onun kapağına monte edip mainboard üzerindeki USB noktalarına bağlayabilirsiniz.

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf ve dosyalar paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Merhabalar...

USB HID ile calisacak bir IR alici yapmayi planlamaktayim... Acaba programinizin asm kodlarini vermeyi dusunur musunuz?
 
Bu uygulamayı PROTON nun EasyHID eklentisi ile yaptım.
 
Benim kafa işlemcisinin hızını ve kapasitesini artırmanın bir yolu var mı...
Bilginize , paylaşımlarınıza , aklınıza , ellerinize , kafanıza sağlık...
 
aslında bu proje daha çok geliştirilebilir. 4 satırlık ekran konulabilir, buton konulup, daha fazla ve farklı bilgiler görüntülenebilir.

güzel çalışma. en azından usb ile ilgili paylaşılan ender projelerden biri. zamanında ben de çok aramıştım ve bulamamıştım. sonradan işi kendim çözmeye çalışmıştım ve çözmüştüm de. güzel bir kaynak oluşturabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst