CPU 224 ile EM 222 Modül Hakkında

yakamoz664

Üye
Katılım
2 Mar 2009
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar acil olarak yardıma ihtiyacım var ilk olarak cpu224 plc ye em222 modül ekledim. ilk sorum şu programlama yaparken cpu nun inputları ve outputları bittiğinde modülün input ve outputlarını programda yazarken I1.6 gibimi devam edicem yoksa modülün input ve outputları için ayrı bi yazım şeklimi var. 2. sorum şu bu modülü plcye nasıl entegre edebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Modülün sol tarafında kapak içindeki yassı kabloyu CPU'nun sağındaki takacaksınız. Başka bir işleme gerek yok.
Çıkış modülünün adresi Q2.0 ile başlayacak (Input demişsiniz ama EM222 çıkış modülüdür).
Emin olamadığınız durumlarda bilgisayarla bağlantı kurup Micro/Win'de PLC>Information menüsünü kullanarak bağlı olan tüm modüllerin adreslerini görebilirsiniz.
 
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler.Bi şey daha sormak istiyorum microwin de şöyle bi olay yapabilmem mümkünmü seçtiğim bir inputa sinyal geldiğinde seçtiğim herhangi bi networke atlamam mümkün mü yani normal çalışma anında inputa sinyal geldiğinde çalışma nerde olursa benim girdiğim networke geçsin ve çalışma ordan devam etsin. özetle satır atlatma komutu varmı . Şimdiden teşekkürler
 
JMP ve LBL komutları ile mümkün. JMP (Jump:Sıçra) ile bir LBL (Label:Etiket)'e koşullu veya koşulsuz sıçrama yapabilirsiniz.

Ne var ki, çok özel bir uygulama olmadığı sürece ileri düzeyde tecrübe sahibi olmadan bu komutları kullanmanızı tavsiye etmem. Zira aradaki network'ler işlenmeyeceğinden önceki koşulları değişmeden kalacak ve özellikle test sırasında program takibini zorlaştıracaktır. Esasen bu tarz sıçrama ile yapılabilecek hemen her şey diğer temel komutlarla da gerçekleştirilebilir (Örneğin, atlanması gereken networklerin başına bir kontak eklenmesi ile).
 
Ya şöyle bişi söliyim aslında komik gelcek ama çok iyi plc programcısıyım ama askerden yeni geldiğim için hiçbirini hatırlayamıyorum. Şimdide işe başladım o yüzden bunlara ihtiycım vardı. Yardımlarınız için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst