Covid-19. haberler, bilgiler...

Bugün saat 13.45’de mRNA biontech aşısının 4. dozunu yaptırdım. Bu defa 3. dozu 2 temmuz'da yapılan biontec’le araya 5 ay süre koyarak (6 ay düşünmüştüm bugün bir "U" dönüşüyle kararımı değiştirip aşımı oldum) randevu alıp ayni gün yaptırdım. Bu defa kolumda bir sızı, hiçbir ağrı olmadı. Aşılara başlamayanlar aşılarına yaptırabilmeye mutlaka başlamalı, 2. dozu ve 3. dozu yaptıranlar 3. ve 4. doz aşılarını mutlaka yaptırabilmeli. Aşı olmayanların hali aslında apaçık ortadadır, bu konuda çok fazla şeyi söylemeye veya anlatmaya pek de gerek yoktur. Zayıf vücutlu ve hamile olanları sürekli kaybediyoruz. Yaptırmama yanlışından (lüksünden) ne zaman dönsek zararın neresinden dönülse kar hesabı bir kardır. İnşallah birlikte başaracağız ve bu illeti yenip açık, aydınlık günlere tekrar geri dönebileceğiz, mevcut aşıların gücüyle. Nu (omikron) varyantı yeni aşı yaptırmamızı gerektirirse hiç düşünmeden 5. Ve 6. doz aşılarımızı da yaptırabilmiş olacağız. Bu riskten (illetten) başka türlü bir çıkışımız veya kurtuluşumuz ne yazık ki bulunmuyor. Kolay gelsin.
 
Son dakika haberi: Aşı karşıtları için üzücü, aşılarını çok düzenli yaptıranlar için sevindirici olabilecek covid-19'la ilgili en son araştırma sonucu şu şekliyledir. Bildiğimiz gibi covid-19'a yakalanıp bu hastalığı kendi üzerinden geçirenlerin vücudunda hemen hemen her organa bu ölümcül virüs bazı kalıcı hasarları verebiliyor ve mutlaka bırakıyor. Bu konudaki en son araştırma sonucu ise; covid-19'un erkeklerin testislerinde (sperm üretimlerini olumsuz yönden etkileyerek) doğrudan kalıcı kısırlık hasarını (20-30 yaş arası genç erkeklerde onları daha fazla etkileyerek) oluşturabildiği, bazı şehir efsaneleri olarak belirtildiği gibi aşılarını düzenli yaptıranların değil tam tersine covid-19'un enfektesiyle onları doğrudan hasta ettiği ve bunu geçiren kişilerin asıl bu kısırlık tehdidine doğrudan maruz kaldığı, sadece onların kısır olabileceği en son araştırma sonuçlarıyla görülmüş oldu. Bu alıntı sosyal medyadandır. (TV haberleri) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Değerli arkadaşlar, bu konuda övünmek gibi olmasın ama, ben şimdiye kadar (en son 1 mart 2022) 5 adet covid-19 aşısı oldum, 2 sinovac, 3 biontech aşımı yaptırmış oldum. Bu tehlike henüz tam olarak geçmedi, 2 aşısını yaptırıp hatırlatma dozunu yaptıramayanlar mutlaka 3. doz aşılarını yaptırsınlar. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca sadece bağışıklık sistemi çok baskılanmış yani çok zayıf olan kişilerin 4. dozu da yaptırmaları gerektiğini bir demecinde belirtmişti.

Artan vaka sayıları tepe noktası olarak geçen günlere göre azalmış olabilir, ama hala günde 90 kişiyi (dünkü bilanço) koronodan dolayı kaybediyoruz. Lütfen ihtiyatı elden bırakmayalım, kapalı ve insan sayısı fazla, havalandırması zayıf alanlarda mutlaka maskemizi takalım. Ben sokakta, yalnız başıma araç sürerken, asansöre binerken hala çift cerrahi bir maskeyi takıyorum, ihtiyatı elden hiç bırakmadım. Zira ayni apartmanda oturan üst kattaki komşularımız dün pozitif çıkıp 7 gün karantinaya alındı. Daha önce de ayni apartmanda 5 daire daha (çok sosyal olan bu aileler) pozitif neticeli olarak görülüp önce 14 gün sonrasında 10 gün kadar karantinada kalmışlardı.

Bu yüzden her ne olursa olsun covid-19 konusunda ihtiyatı hiç elden bırakmayalım, bu büyük tehlike her zaman yakınımızdadır, aşılarımız eksikse eğer kollarımızı sıvayıp derhal yaptıralım. Çünkü halihazırda en etkin korunma yolu dün olduğu gibi bugün yine aşıdır. Sağlıklı günler dileğimle. Kolay gelsin. Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Ben kendim iş için sürekli yurtdışına çıkmak zorunda olduğum için ve dünyada biontech harici diğer aşılar çok tanınmadığı için iki doz biontech oldum, babamlar 2 doz sinovak 2 doz biontech olduktan sonra 3. doz biontech aşısını yaptırmak için gittikleri hastaneden covid kapıp geldiler ve düzenledikleri bir aile toplantısıyla hepimize bulaştırdılar :) Yani demem o ki, başından beri aşı olayını savundum ama virüs kendisi mutasyona uğrayıp zayıflamadığı sürece hiçbir faydası yok. Bence artık insanların virüsten korunmak yerine omikron varyantını çok hızlı bir şekilde tüm topluma bulaştırmaları gerekli ki, virüs insan vücuduna tamemen uyum sağlayarak normal grip düzeyine ulaşsın. Sanırım artık tüm dünyadaki ülkeler bunu yapmaya çalışıyor. Kısıtlamaları kaldırıp tüm insanların kademeli olarak hasta olmasını sağlıyorlar.
 
Covid tiyatrosu bitti.Sırada yeni virüsümüz var.
Bu ilk deneme idi.
yaaaa ben bu işe akıl sır erdiremedim. şimdi 5 vakit namazında olan hoca büyüğüm coranadan kaybettik, dr olan abim hijyen kurallarına yeterinden fazla uymasına karşın hastalığı kaptı. ben alkolünde az miktarda kan olan ben, çok zamanlar maskeyi bile iplemedim hala ne alaka ise coronadan uzakta mutlu mesut yaşıyorum. sanırım arıza bende. yenisi mi? hoş gelsin ben hala kendimi dezenfekte etmeye devam edeceğim.( yani günde 1 yetmişlik ile)
 
hiç aşı olmadım her gün yollardayım. maske zorunluysa takarım. sigarada içerim. ne covid nede nezle oldum.
 
aşısız kalmazsa sorun biter Biontegh en güvenilir ben 3 doz oldum sıkıntı yok çok şükür.
 
Ben de 3. dozu geçen ay oldum. 2. aşı kadar ağrı yapmadı ilginçtir ki. Henüz bulaşmamış kişilere de hala bulaşabilir durumda ve aşıdan başka çaremiz de yok gibi. Normalde 3. aşıyı olmayacaktım ama maske ve HES kodu zorunluluğu kaldırılınca mecbur kaldım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst