cosinüs fi metre

herkeze merhaba.
universite ogrencisiyim ve bitirme projesi olarak cosinus fi meter yapicam.konuyla ilgili sematik diyagrama ihtiyacim var.pic ile yada pic olmadan.yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.
 
kurulu gücün 15 kw, bağlantı gücünün de 9 kw olduğu yerlerde kompanzasyon gerekiyor diye biliyorum. fakat işletmlerde motorlar olduğu için buralarda endüktif yük sarfiyatı evlerimizdekinden daha fazla. hal böyle iken hemen güç katsayısına yani cosfi ye bakınız 0,95 in altındaysa endüktif yüke karşı kapasitif yükü siz üretin ve bunu 0,98-1 yapın
olayın özü budur, güç değeride önemlidir fakat endüktif güç öenmli

iyi çalışmalar
 
herkeze merhaba.
universite ogrencisiyim ve bitirme projesi olarak cosinus fi meter yapicam.konuyla ilgili sematik diyagrama ihtiyacim var.pic ile yada pic olmadan.yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

benden pic dersi için cosfi istemişti hocam ve burdaki ustalarında yardımıyla 16f877 kullanarak yapmıştım.
yapman gerekenler akım trafosu veya sensörü ile akımı algılamak,gerilim trafosu ilede gerilimi algılamak ve bu iki değeri "sıfır geçiş devresi"ne sokup oradanda pic e yollamak.Gerisi yazılım...Aşağıda linkde detaylı bilgimevcut kolay gelsin

http://fbe.erciyes.edu.tr/turkce/eufbedergisi/der2003/6-e3-İlhan.pdf
 
merhaba =)) dijital kosinüs fi metre devre semasına ihtiyacım war
 
Bende http://fbe.erciyes.edu.tr/turkce/eufbedergisi/der2003/6-e3-İlhan.pdf dosyasındaki mantıkla bir devre tasarladım Proteusta dendim ve sonuç olumlu gerilim ile akım arasındaki faz farkını açısal olarak % cinsinden buluyorum.
Aklıma takılan bir soru var bilen arkadaşların cevaplaması temennisi ile soruyorum.

Devrede yük olarak 5 kw rezistif yük varsa ve 0.5 kvar indüktif yük var ise akım grafiğinin nasıl olacağını bilmiyorum. Yani yine akım fazı sıfırdan itibaren mi kayık olacak yoksa 5kw yükün verdiği akım sıfırdan başlayacak diğer indüktif yük ona ilave olacak ama zaman ekseninde mi değişme göreceğiz yoksa akım genliği eksenindemi göreceğiz yada her ikitarafta mı değişim göreceğiz bunu merak ediyorum. pdf dosyasında bulunan grafiklerde b zaman grafiğindekine benzer bir akım mı elde ederiz. bu konuda ku-onuşmak isteyen arkadaşlardan bilgi ve öneri bekliyorum.
 
Merhabalar,
benim bir motorum 2.2 kW var kayıs kasnakla bir mil sürüyor.Tireşimli birbölgede çalışıyor.Normalde mile dönen birparça kaynak eedip onu gören bir sensor monte ediyoruz kayış atarsa
digital inputla kayış attı bilgisi alıyoruz ama bu bahsettiğim yer için bu imkanım yok. Şimdi ben motoru yüktemi yoksa boş tamı çalıştıgını anlayabilmek için "ayarlanabilen cos fi değeri ne göre kontak veren bir sensör" aradım çok ama bulamadım daha dogrusu carlo gavazzi diye bir firmann ürünü var, anlattıgım mantıkla çalışıyor ama oda distributor firmasında yok (8-10 hafta dedirler getirtmek)bu bahsettiğim elektromekanik röleye muadil bir ürün kullanmış yada nerdenn bulabileceğim hakkında fikri olan bir arkadaşım var mı acaba? üstadlara sormak istedim.
 
@tnrkltn,
motora seri olarak akım ölçen bir devre ile akım limitini kontrol ederek yüktemi boştamı olduğunu kontroledebilirsiniz.( Demeraj akımını görmezlikten gelerek)
 
dijital kosinüs fi metreyi yapanınız varmı ? ünüversitede okuyorum bitirme ödevim çok ihtiyacım var ....
 
arkadaşlar COSfi metrenin pc yazılımı var mı?? bitirme ödevi olarak bana çok acil lazım...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst