cos q leri tuturamıyorum

Katılım
21 Şub 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
49
ben belediyenin santralinde çalışan bir işçiyim.arkadaşlar benim sorunum iki makinayı senkronda çalış tırır ken cos q leri ayarlamakta zorlanıyorum.nedenini azçok tahmin ediyorum ama bilgi almakta fayda var.iki maki nadan birtanesinin gücü 250 kw öteki isi 125 kw. sorun benim tahminim 250 kw olan makinanın uyartımı elektronik 125 kw olanınki ise analog.büyük bir ihtimalle bundan yapıyor. cos q dengede tutmanı başka yolu varmı?lütfen yardımcı olur musunuz. tecrübeli arkadaşlardan yada teorisi olan arkadaşlardan yardım bekli yorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ne santralında çalışıyorsunuz?Makinalarınız alternatörmü?Mühendisiniz,teknisyeniniz yokmu?
 
bulunduğum yer hes kurulu güçü 500 kw.emls elektrik mezunuyum.ben bildim bileli bu santralda mühendis çalışmadı.1960 tarihinde kuruldu.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst