cos fi artttıkça endüktif de artıyor

b a k u n

Üye
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
37
denetimini sürdürdüğümüz başka bir hastanede, 2 adet trafo için 2 adet röle ve kompanzasyon panosu kullanılmış.

1. kompanzasyon panosunda tan (%)50 = 0.894
2. kampanzayon panosunda tan (%)30=0.930 ayarlanmış. bugünkü kontrollerim sırasında endüktif değerin arttığını ve %30 seviyelerine çıktığını gördüm. tan değerlerine bağlı cos fi değerlerini 0.980 değerlerine çektim endüktif düşsün diye, %50 seviyelerine çıktı. nasıl oluyor bu durum ? olağan birşey mi?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Role indüktifte oldup da devreye kondansatör alması gerektiğinde ihtiyaca en yakın kondansatörü alır ve role kapasitife geçer. Aldığı kondansatör ihtiyaçtan fazla olduğu için devreden çıkarma zamanı kadar bekleyerek kondansatörü devreden çıkarır. Kondansatör devreden çıktığında role tekrar indüktife geçer ve kondansatör almak ister. Ama devreden çıkan kondansatörü alması için (bir çok rolede tekrar devreye girme zamanı 14 sn. dir) deşarj suresi kadar beklemek zorundadır. Aynı güce yakın eşdeğer ikinci bir kondansatör yoksa bu bekleme zamanları sistemde indüktif endeksin artmasına sebep olur.
Boyle bir durum var ise akım trafo çevirme oranını göz önünde bulundurarak daha küçük değerli bir kondansatör bağlanabilir veya en küçük değerdeki kondansatörün aynı gücünde ikinci bir kondansatör bağlanabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst