COOLPACK programını kullanmasını bilen varmı?

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
13,970
Puanları
4,156
Yaş
43
Konum
Antalya
Arkadaşlar merhabalar...

Coolpack adında soğutma basınç entalpi diyagram programı var. Bir çok gaz için diyagram içeriyor. bazı değerler girip çalışma performansı filan hesaplanabiliyor.

sorum başlıktaki gibi kullanımını bilen varmı ?

Mesela bir split klimanın o anki ölçüm değerlerini alıp bu programda gereken yerlere girerek cihazın cop sini nasıl hesaplayabiliriz. yada soruyu tersten sorarsak bu program ile cop hesaplamak için gereken değerler nelerdir?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhabalar
Coolpack programı Danimarka Üniversitesi tarafından yazılmış komplike açık kaynak kodlu ve güzel bir programdır. Sorduğunuz soruya gelince EVET HESAPLANABİLİR.
Tabi bunun için programı iyi tanımak gerekiyor. Bir split klimanın COP değerini hesaplamak için öncelikle o an ki soğutma kapasitesini bilmeniz gerekir. Bunun için Dehumidifer Calculate kısmından; oda içi sıcaklık, aktif hava debisi(katalog değeri alınabilir - yüksek fan devrinde), oda içi bağlı nem, evaporatör yüzey sıcaklığı ve üfleme sıcaklığı gibi değerleri ölçme- kaydetme yapmalısınız.
Bu değerleri sırası ile ilgili alanlara girip hesaplama yaptırdığınızda program size ;
1-Gizli ısı kapasitif değerini
2-Duyulur ısı kapasitif değerini
3-O anki nem alma değerini verecektir.
Bundan sonraki adım ise çektiği akım, çalışma gerilimi gibi değerler ile şebekeden çekilen güç hesabını yapıp soğutma kapasitesine olan gücün ne oranda olduğunu hesaplamak kalıyor.

Yani örnek vermek gerekirse;
Gizli ısı 3.2 kw/h
Duyulur ısı 4.0 kw/h
Toplam kapasite 7.2 kw/h
Şebeke gücü 3.6 kw/h
COP=7.2/3.6=2
Rakamlar anlaşılması için sallamadır.

Kolay gelsin.
 
Merhabalar..

işler nedeniyle çok kafa yormadım ama ben kapasite yoluyla değilde ph diyagramında cihzın o anki emme basma basınçları ve likit sıcaklıkları emiş sıcaklıkları gibi değerleri yerşeltirip diyagramdan çıkartmak için düşünmüştüm ama yapamadım. Yapmak istediğim mantığı dilerseniz daha detaylı açıklayabilirim

Çok detaylı bi program güzel bi program ama yabancıyız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,040
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst