compress ile S7-400 PLCnin hafızasının sıkıştırılması

Katılım
11 Haz 2007
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba;

S7-400 PLC'ye online olduktan sonra hardware diagnostic bölümünden cpu'nun memory'sine baktığımızda RAM kısmı %90'larda görünüyor. CPU'nun üzerinde RAM kart takılı. Acaba compress ile sıkıştırma işlemi yaparsam programda data kaybedermiyim? benzer diğer plc'lerde bu oran %30 %40 larda fakat birinde %90a çıkmış sebebi ne olabilir? bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
hardware diagnostic bölümünden gördüğünüz ekranı print screen edip buraya ekleyebilir misiniz.

Compress işlemini herzaman yapabilirsiniz.Bu PC nizdeki defrag işlemine benzer.
 
compress yaptım %42 ye düştü. çok teşekkürler.. peki %100e ulaşsaydı PLC stop moda geçermiydi? anladığım kadarıyla compress yaparak ramdeki boşlukları yok edip sıkıştırdık. peki bu değer niye yükselir? sebebi ne olabilir?

2i9nz8j.jpg

2m7y939.jpg
 
Slm

Bazı blokların ya da networklerin silinmesi ve tekrar yüklenmesi durumunda hafızanızda bazı boşluklar oluşmaktadır.Bu boşluklardan compress yaparak kurtulabilirsiniz.

Load memory nin %100 ü aşması sorun teşkil etmez.Bunu MMC kartınızı büyüterek çözebilirsiniz.Önemli olan work memory değerini aşırmamaktır.Çünkü programınız bu hafıza üstünde yürütülmektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst