com portu olmayan laptopla bağlantı sorunun

teknix

Üye
Katılım
28 Kas 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemedim ama sorunumla ilgili diye buraya açtım

sorun şu benim laptobun seri portu yok servo invertere bağlanırken usb-com dönüştürücü kullandım olmadı
PLC ye ve operatör paneline bağlanırken sorun yok .Şimdi PCMCI-cop dönüştürücü kullansam sorunum çözülürmü...Bilgisi olan varmı ....teşekkürler...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
USB-seri dönüştürücü neden olmadi acaba? Seri portu kullanabildiğim her yerde, USB-seri çeviriciyi ben sorunsuz kullanabiliyorum.

Sorun çeviricide değil de başka birşeyde olmasın? Seri portu olan makinede aynı ayarlarla bağlantı sağlayabiliyor musun?
 
Servonun programından kaynaklı galiba com seçimi olarak com1-com2 var usb-com dönüştürücü ile bağlanmaya çalıştım olmuyor.Ayrıca her usb-com dönüştürücü her cihazla çalışmayabiliyor ,başıma daha önce geldiği için söylüyorum.Acaba PCMCI -com kartı taksam laptoba com1 olarak çalıştırabilirmiyim.
 
SetCOM isminde program ile pc nin com portlarını eğiştirebilirsin. yanlış hatırlamıyorsam forumda olması lazım
 
eğer xp kullanıyor isen aygıt yöneticisi -> bağlantı noktaları altından bağlı cihazın kendini kaçıncı comport olduğuna bak ve kullandığın softwarede bağlantı nokta ayarını burdaki hız ve comport numarasıyla eşitle. software de değişemiyorsan tam tersini aygıt yöneticisinde yap. gene de bazı softwareler uart chipset driverla çalışmak isteyebilir bu durumda seri portlu bir pc ile çalışmaktan başka bir şansın yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst