Cofaso'da beni delirtecek sorun !!

forevergs

Üye
Katılım
5 Ağu 2008
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,
cofasoda yaptığım çizimi bir türlü düaydedemiyorum .50 sayfalık çizimi kaydedip acınca 25 sayfası görünüyor.Kayıt esnasında türkce karakter kullanmıyorum.Acaba bir projeyı tam olarak nasıl yedekleriz .hangi sürücüye dizin içine mi yoksa dısına mı vs..Açıklayıcı olarak izah ederseniz çok memnun kalırım.
Teşekkürler...
 
Merhaba,

kullandığın lisans diyeceğim, fakat 25 sayfa Mert Bilgi'nin sattığı hiçbir pakete uymuyor. Kaydedip açınca demişsin, yani her defasında 50 sayfa mı çiziyorsun? İstersenprojenin XML ve EXF dosyasını sıkıştırıp at ben bakıp sana bilgi veririm.

Selamlar
 
her seferinde bu kadar çizmiyorum .Fakat bundan da fazla çizimim olabilir ileride .Bu sorunum için dosyayı ist. gönderdim halledildi,actıgımda 50 sayfam cıktı.Ama ben neden yapamadım dıyerekten bır daha yedekledım yıne 25 sayfa ckıyor .Yani yarısı neden cıkmaz.Bir de başka bilgisayardan benim pc ye proje atımında da sron var.Yükleme yerım neresı olmalı.Neden yarısı cıkar projenın?
Saygılar ,
 
Merhaba,

evvela çözüm bulduğuna sevindim. Sebebini söyledilerse buraya yaz diyeceğim, fakat sen yapamadığına göre söylememişler.

Bence adamlarda haklı, kimse adamlardan lisans almıyor, herkes kaçak kullanıyor.

Bizler vatanımızı yabancılar kadar sevmiyoruz bence. Lisans alarak Türk mühendislerine destek olmalıyız.

Selamlar
 
walla adamlar lisans için süre koymamışlar ki oyleolursa kaçak da sayılmaz. Ama lisanslı alıp destek vermek gerek .Bunun için de programı kullanabılmek lazım başta. Programda en onemlı sey kaydetme yedeklemedir. E bunu net olarak acıklamassan ben nasıl alayım bu lisansı.Cofasodan şimdi bu yuzden eplana Döndüm:(
 
Projeyi export ederken c veya d dizinini seçmelisin. Herhangi bir klasörün içine atma ve attığın yerde türkçe karakter olan başka bir dosya yada klasör varsa oda projeni bozabilir.
 
Sayın siyahmavi,

ben Mert Bilgi İşlem'den yazıyorum. Bizim karışık olarak söylediğimiz nedir bilmek istiyorum. Evvela 7 paketimiz yok, 5 tane var. Olmayan bir şeyin teklifini vermeyiz. Ayrıca size uygun paketi seçmeniz için teklif etmemiz kötü mü? Yani illaki en pahalsını mı sadece anlatsaydık?

İçerik hakkında nasıl bilgi vermedik! Böyle doğru olmayan şeyler anlatmayın lütfen. Şirketimizde 20 yıldır müşteri ilişkileri yazılımı kullanılır ve karşıdan arıyan kişi daha ismini söylediği anda tüm seceresini o na anlatabiliriz. Size paket içeriklerini anlatabilmek için roman mı yazsaydık. Bunun için Mert Bilgi İşlem ltd. - cofaso™ ile pano ve otomasyon projeleri sitesinde tüm detayları görebilirsiniz.

Eksiğimiz kesinlikle vardır! Pazarlamada yabancılar kadar iyi olmayabiliriz, ama aklımızı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Biz Türkler birbirimize yabancılar kadar destek olsak daha çok şey yapabiliriz, ama bunuda öğreneceğiz. Bu yazılım 20 yıldır piyasada, bu kadar başka Türkler tanıyor musunuz?


Sayın harnessuzmanı,

cofaso kelimesinin seçilme sebebi, yazılımı yurtdışında da pazarlamaktır. Bizim ufkumuz sınırlarımızı aşıyor. Bu kelime (co)nvince, (fa)scinate ve problem (so)lving, yani ikna et, büyüle ve problemi çöz kelimelerinin bileşkesidir.

Doğru bu Türkçe bir kelime değildir, çünkü varoluş sebebi sizin bunu görmenizden yıllar önce açığa çıkmıştır. Diğer rakip ürünlerin isimleri illaki geldikleri ülkelerden midir?

Bu yazılımı bir Türk yaptı diye sunni gündem oluşturmayın.

TEKNİK EKSİKLERİ HAKKINDA İSTERSENİZ KİTAP YAZIN, BİZE ÇOK ŞEY KATAR. FAKAT BOŞ YERE YERMEYİN. KATILCI ÖNERİLER SUNUN.

Hepinize kolay gelsin.
 
Sınırları geniş olan efendi yaptıgım yorumlar zoruna gitti galıba yorumlarımı forumdan kaldırdığına göre senin programında senin gibidir eminim yeniliklere acık değildir. yine bizde bir laf lardir insanların akıllarına göre onlarla muamele edin derler....
 
sanırım bu konuda benimde yazmam gerekenler var diye düşünüyorum.
ben yıllardır eplan kullandım cofaso yazılımı ile ilgili gelen ilk teklifi kabul edip eplanı bırakarak bu programı aldım.
evet çok eksiği var ama eplanında eksikleri vardı zaten cofaso yazılımı yapan şirket eksikleri bildirmeniz halinde gerekeni yapacaktır.
ben eksikleri bildireyim gördüğüm kadarı ile.
1. kütüphane çok dar üreticilerle anlaşılarak kütüphane oluşturulsa çok iyi olur bizim kütüphaneyi yapmamız çok zor oluyor ve malzemenin birçok özelliğini yazmadan kaydediyoruz.
2. antet (başlık) sayfasını kendimiz tasarlıyamıyoruz.
3. çizimi antet olmadan (sadece çizim) excel veya word dosyasına kopyalayamıyoruz.
4. pano tasarımı kütüphanedeki malzemelerin azlıgından yapamıyor ve ölçülendiremiyoruz.
5. bence en önemlisi mert bilgi işlemin bir download sayfasının olması ve isteyen firma veya kişilerin projelerini burada saklayabilmeleri ve istedikleri herahngi biryerden bu projelere ulaşmaları. (bir dosya deposu gibi ama herkes kendi çizimine ulaşabilmeli)
6. programın belkide pahallı olması (açıkcası ben kaça aldım bilmiyorrum) ama muhakkak meslektaşlarımıza uygun bir fiyatla ortaya çıkması
ve en önemlisi hani 2-3 kişi bir araya gelince milliyetcilik yaparız ama hepimiz yabancı ürün kullanırız bazende haklıyız çünkü en iyisini kullanmak istiyoruz hem kullanıcıların desteklemesi hemde ürün ve program üretenlerin çabaları ile olur kanısındayım birbirimizi kırmak yerine destek olmamız doğru olacaktır.
saygılarımla..
 
Bende cafosu kullanıcısıyım. Teknik Destekleri çok iyi. Ama programın eksikleri var özellikle proje yedeklemelerinde data klasörünü komple yedeklemek zorunda kalıyoruz. Şirket isimlerine göre projeleri ayırmak uğraştırıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst