Codesys Yazılımı Tanımı ve Kullanan Markalar Referans Listesi

Tabiki var alltaki resimde gayet net mesela sayıcı yapıcaksınız bir and kutucugu alıp and ismini CTU yapmanız yeterli. Ayriyeten başka librarylerde ekleyib kullanabilirsiniz ve dahası kendinizde library yapabiliyorsunuz.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/codesys-kendi-librarylerinizi-yapın.28932/

codesyslibrary.jpg
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
CodeSys programını sadece yukarıdaki markaların ürünleri ile mi kullanabiliyorum. Mesala LS PLC ile kullanabilirmiyim.
 
EMKO Elektronik firması Kendi PLC'ni Kendin Yap sloganıyla yeni bir PLC üretiyor. Burda amaç normal PLC'den farklı olarak sadece kendine özel giriş çıkış tasarımı olan bir PLC. Böylece kendi know-how sisteminizi oluşturabiliyorsunuz. Üstünde EMKO yazmasına gerek yok. Kendi markanızı basabilirsiniz. Bu PLC'nin yazılımı için CodeSys kullanılıyor.
 
Cok güzel gercekten güzel bir haber.
 
Merhabalar;

CoDeSys için Schneider Electric ile görüştüm sadece bir ürünün desteklediği söylendi. Her firmanın desteklediği ürünleri sanırım farklı. Benim sormak yazılımın istediğim ise ABB' nin eCo serisi destekleyip desteklemediği. Bunun hakkında kesin bir şey bulamadım.

Kendi sorumu cevaplıyorum, evet eCo serisini destekliyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Abb Eco Serisi Destekliyor.
 
iyi günler, schneider electric firmasının ürünlerinden neden sadece bir tanesinin codesys yi desteklediğini açıkçası anlayamadım. Wago konusunda birşey biliyormusunuz arkadaşlar? Sonucta bence bir tasarıma başlayacaksak belirli bir ürünün üzerine gitmek en başta daha yararlı olacaktır.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst