Codesys Yardım

katu45

Üye
Katılım
13 May 2009
Mesajlar
109
Puanları
1
merhaba arkadaşlar. codesys e hakim olan birisi varsa bana yardımcı olabilir mi? Şimdi ben bu işe yeni giriştim fakat bir nokta kafama takıldı. şöyle ki servo motor sürmek için yazılmış bir kaç programa baktım ve orada bazı startupdrive ya da startgetaxisstate gibi bloklar var ve bunlar standartlaşmış kütüphanelerden alınan bloklar anladığım kadarıyla. benim soracağım o blokların hangi girişlerle ne yaptıklarını nereden öğrenebilirim veya ben bir blok oluşturmak istesem bunun görevini nasıl belirleyip kütüphaneye ekleyeceğim.

ayrıca uzun olduysa ve tam anlatamadıysam kusura bakmayın konu hakkında çok yeniyim o yüzden net olarak ifade edememiş olabilirim acil yardımcı olursanız çok sevinirim....
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Hazır fonksiyon blokları, eğer servo üretici firmadan gelmişse, onlarla temas kurup nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.


 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst