CodeSys Modbus TCP/IP Sorunu

Titus

Üye
Katılım
11 Mar 2008
Mesajlar
422
Puanları
6
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,

ABB marka RTU211 ile yine ABB marka PM573-ETH PLC'yi Modbus TCP üzerinden haberleştirmeye çalışıyorum ama şuana kadar pek yol aldığım söylenemez.

Öncelikle şunu belirteyim iki adet PLC'yi modbus TCP üzerinden haberleştirebildim, dolayısıyla PLC tarafında donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

RTU'nun da Modbus TCP ayarlarını yaptım, hatta ModScan32 gibi üçüncü parti bir yazılımla da RTU'ya ait olan input sinyallerini ModBus TCP üzerinden alabildim. Kısacası RTU211'de Modbus TCP üzerinden data aktarımını yapabiliyor.

Benim sıkıntım ise şu noktada başlıyor.

PLC programı içerisinde ETH_MOD_MAST bloğunu kullanıyorum ve bu blok bana sürekli olarak 12325 hatası veriyor.Yani telegram içeirinde istenilen adresin olmadığını söylüyor. ETH_MOD_MAST bloğunda olan data adresi kısmına ModScan32'de gördüğüm adresi olarak yazıyorum 30001 (Bu arada 4 numaralı modbus fonksiyonu ile input register'ı okuyorum). Hatta neredeyse 0'den 40001'e kadar tüm adresleri elle deneyeceğim ama yine de beceremedim şu işi.

Bu konuda deneyimi olanlar ya da en azından ETH_MOD_MAST bloğundaki 12325 hatasının çözümünü bilenler varsa bana yardımcı olabilir mi?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba,
Konunun çözümüne öncelikle ruhu dinlendirmekle başlamalısınız.
kimin ruhu derseniz, ETH_MOD_MAST bloğunun ruhu. sebep mi?
sebebi şu; blok çalışmaktan çok yorulmuş, emekliye ayırın başka bir blok kullanın.
:)..şaka bi yana sizin sorununuz beni de rahatsız ediyor. umarım çözümü bulan deneyen bir
arkadaşımız bu konuda desteklerini esirgemez.

Yardımcı olamadığım için üzgünüm..
 
program blogunu bana gönderirmisin bir cozum bulmaya calısalım ...
 
3 numaralı modbus fonksyonunu da denedinizmi acaba. Birde 30001 yerine sadece 1 yazıp denermisiniz?
Daha önce ABB plc ile bir ısı kontrol cihazını haberleştirmiştim. Adres 30002 idi. Fakat ben sadece 2 kullanarak veriyi okudum.
Port adresleri ve diğer ayarların doğru olduğunu varsayıyorum.
İyi çalışmalar.
 
Modbus fonksiyon kod 3 ile 40001'den itibaren olan adresler okunabilir. fonksiyon kod 4 ile'de 30001'den itibaren olan adresler okunabilir. Bilgisayar ethernet portuna gelen dataları wireshark isimli program ile göre bilirsiniz. Bu programda filitre oluşturup sadece belli bir ip adresi ile olan iletişimi gözlemleyebilirsiniz. codesys ile ilgili bilgim olmadığı için bu kadar yazabildim.
 
merhabalar,
bende dijital göstergeye gaz sensörü bağladım ve RS485 ile bilgisayar bağlantısını yaptım. ama modscan32 programında timeout mesajını alıyorum sürekli.. problemin donanımsal mı yazılımsal mı yoksa ayarlarla mı ilgili olduğuna dair bir bilgi bulamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim.... teşekkürler
 
s.aleyküm arkadaşlar bizim sistemdeki modbuslarda bazen veri göndermeyiyor kapatıp açılınca sorun düzeliyor (yani arkasında power kablosunu çıkarıp tekrar takıyoruz) .
Bunun sebebi neden olabilir ? Merak Ediyoruz Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst