CoDeSys ile Program Yapmaya Yeni Başlayanlar İçin

dolunay7

Üye
Katılım
24 Eki 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaslar.
Forumda CodeSys ile ilgili kısmı incelediğimde tecrübeli ve artık hoca diyebileceğimiz nitelikteki arkadaşlarımız ellerinden geldiğince hakkaten ileri düzeydeki bilgilerini cömertçe burada paylaşmışlar. Tabiki bu mükemmel bir durum. Ama bu programı yeni kullanmaya başlayanlar için maalesef pek fazla bilgiye ve yorumlara rastlayamadım. Bununla ilgili bir konu başlığı bile yok malesef. Bilginin harman olduğu forumdaki değerli üstadlardan bu konunun üzerine eğilmelerini ısrarla talep ediyorum. Emeği geçen Değerli hocalarımıza saygılar...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba dolunay7
CodeSys dediğin kocaman bir dünya. Birçok farklı marka plc yi codesys ten programlamak mümkün ancak senin kullanım amacına göre de öğreneceğin çok farklı şeyler var (Servo motor kontrolü için farklı proses kontrolü için farklı) bunların tamamını buradan öğrenemezsin. Türkçe olarak forumdan, kullananların deneyimlerine göre birtakım bilgiler edinebilirsin ancak tavsiyem codesys nin ingilizce manuelini açıp okuyarak ve bunları aynı anda program üzerinde uygulayarak çok daha iyi bir şekilde öğrenirsin. Dediğim gibi forumdan yalnızca deneyimlere dair bilgiler edinebilirsin fakat bu senin gibi yeni başlayanlar için havada kalır. Belli bir birikime ulaştıktan sonra forumda yazılanları çok rahat yorumlar hale gelirsin ancak şuan kendi deneyimlerime dayanarak en iyisi o ingilizce dökümanları okuman. Sormak istediklerin olursa yine buradan yazabilirsin.
İyi Çalışmalar....
 
Katu45 merhaba öncelikle cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için size müteşekkirim

İyi niyetinizden kaynaklandığından eminim.

Aslında forumda arama yaptığımda bir çok konu mevcuttu ama CodeSyS ile ilgili yeni başlayanlar için hiçbir konunun bulunmadığını gördüm.
bu konuyu açma gereği hissettim. cevaplar gelir düşüncesindeydim. Ama taşın altına elini sokan olmamış malesef. eminimki burada bu işin hakikaten ustaları var hemde çok iyi ustaları hocaları. Eğer isterlerse burada çok kişinin ekmeğine yağ sürebilecek ustalar. ve insan isterse yapamayacağı şey yoktur. bundan eminim.
Beni üzen başka konuda şuki bu konuyu ziyaret eden çok kişi olmuş ama CodeSyS'i öğrenme ihtiyacı olanlar bile buradan yorumlarını paylaşıp destek olma gereği duymamışlar. Ama şuna inanıyorumki yorumlarını yazmasalar bile bir gerçek varki bilgi paylaşmak kadar güzel bişey yoktur. bilgi paylaştıkça çoğalır , bilgi paylaşan kişi birilerine faydası olduğunu gördükçe içini tarifi imkansız bir haz duygusu kapladığını hisseder. Çünkü ben bunu yaşadım. Bende Honeywell cihazlarını programlıyorum. birilerinede bunu öğretme fırsatım oldu hamdolsun. tridium Jace Hawk cihazlarını programladım ve yine birilerine öğretme fırsatım oldu.Çok şükür.
Eğer CodeSyS programını bilsem bunuda birilerine öğretme gayretinde olurdum. bundanda emin olunki haz duyardım mutlu olurdum.

Bilen arkadaşlarımız hocalarımız ekran kaydı tutan programlarla nasıl başlandığını yeni bir proje oluşturmak ile başlayarak digital ve analog kontrol örneklerle anlaşılır bir şekilde anlatırlarsa bence harika bir başlangıç olabilir. Emin olun birileri sadece Allah razı olsun dese bu parayla pulla kıyaslanmaz bile.
Benim ustalarımızdan hocalarımızdan ve sizden Katu45 talebim bu taşın altına elinizi sokmanız. Değerli bilgilerinizi paylaşmanız


Saygılar...
 
Merhaba Arkadaşım bende aynı dertteyim.
Sen kendini geliştirdiysen yardımcı olabilirmisin.
 
merhaba cüneyit-571,

sormak istediklerini sorabilirsin, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Ancak nacizane önerim şudur, dökümanları inceleyip deneme yanılmalarla konuya aşinalığını arttırıp ondan sonra sorman senin için daha faydalı olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst