CNY70 mi ? QRD1114 mi ?

hlyahkan

Paylaşımcı üye
Katılım
2 Nis 2012
Mesajlar
721
Puanları
131
Hangi kontrast sensörü daha iyi ve daha hızlıdır ? Çizgi izleyen robotta kullanılacak ve bu robot çok hızlı olacak. CNY70 1 lira 50 kuruş iken QDR1114 3 lira 50 kuruş aralarında bayağı fark var ve toplu alımda bütçeyide iyi kasıyor yani :) LDR ile yapsam mı diye düşündüm ama LDR dışarıdan ışık alırsa etkilenir. sizlerin bildiği başka sensör varmı (ucuz) veya CNY yada QDR mi kullanayım birde bu QDR nin QRE serisi var SMD şeklinde küçük fiyatları aynı.

Kolay gelsin...
 
CNY70 mi ? QRD1114 mi ? CNY70 mi ? QRD1114 mi ?
 
ikisinin de temel çalışma prensipleri aynı fakat kalite faktörü işin içine giriyor. önemli olan yazılımın, ki zaten asla sensörün veri alım hızına çıkamazsın, gelen veriyi işleyiş hızın önemli. ancak CNY70 dış ortamın ışığından daha çok etkilenir ve robotu saptırabilir diye düşünüyorum. Çalışmalarında başarılar.
 
[h=2]ben cny70i kullanıyorum ve gayet verimli fakat diğer sensörü incelmedim bilmiyorum o konuda birşey söyleyemeyeceğim.. ldr ile yapmayıda düşünme bile pek birşeye yaramaz seninde söylediğin gibi normal ışıklardan bile fazlasıyla etkilenir :)[/h]
 
ayrıca hız konusunda şunu söyleyebilirim SPİCA arkadaşında dediği gibi yazılımın işleme hızına bağlıdır. programda döngü içinde girişleri taratırken delay süresi koymazsan gayet hızlı olacaktır..
 
Devrem analog o yüzden bu hızlara çıkmam mümkün, motor hızını vs analog kontrol ediyorum, herkes alışılmış yazılımların dışına çıkmıyor youtube u bir gezin dolaşın yapılanlar dudak uçuklatır, hele şu japonları robotları. nasıl yazılım yaptığını anlatıyorlar, bizim yaptığımız gibi 2 3 satırlık yazılımlar değil öyle, kitap yapmışlar resmen :)
 
CNY70 den şaşma derim devresi çizimi işlemesi kullanımı kolay.
tabiki klasik sözü eklemeden edemeyeceğim en güzeli en iyi bildiğindir :D
 
tabiki cny 70
 
evet kardeş ben baktım o videolara falan gerçekten şaşılacak bi durum acayip hızları müthiş adamlar yapmış yani :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst