CNC'de işlemelik parça aluminyum satın alaca yer

ne çaktırıyorsun ayıp ama:rolleyes:

Bu videoda da olunca da millet ayıkmıştır dedim :D

Napıyım ilk gözüme takılan o oldu :D
 
PVC boru derken amirim:cool:
Salı su gider borusu gibi ama:D

Kesim temiz olmuş, bunu çift renk tabela vb için de çok kullanıyor yabancılar. Bizimkilerde masraf olmasın diye 2 parça kesiliyor
 
Ben de dedim ziyan etti benim için malzemeyi ama lazımmış. Pahalı bir malzeme gerçekten. Tabi ben bu mesajları şimdi görene kadar sabahtan kesimi yapmıştım. Full kompresor hava üfleme ile.. Biraz da uçlar kör diye sanırım. Bi şekilde hallettim ama talaş tabi burdaki gibi değil full siyah toz. Kompakt lamineyi sayende nasıl keseceğimizi öğrenmiş olduk. Teşekkürler @Yusuf SEYLAN
 
Kompakt plaka tamam. Z eksenini söktüm.(yarın foto atarım) Fakat bir baktım ki benim Z ekseninde alttaki BF12'nin rulmanı gitmiş. Temizledim filan ama olmadı. Sanırım bir dönem Z eksenindeki BF12'nin somunu gevşeyince öyle kullanmıştım. Tüm yük ona binince herhalde o sebeple bozuldu..

Çarşıya bakınca 6000 2RS rulman bulmadım hafta sonu. Karaköy'e gitmek gerek.

Acaba diyorum BF12'yi hiç takmasam nasıl olur? Zaten bir vazifesi yok Z ekseninde aslında. Hatta kasılma vs oluyorsa onu da ortadan kaldırmış olurum. Bir fikrinizi alayım dedim. BF12'siz makineyi toplasam mı?
 
Evet takmadan da olur.

Rulman kodunun sonundakilere takılma. Aynısını bulmaya çalışma. 6 bin serisi deep grove diye geçer. %90 hepsi aynı. Sadece 6000 rulman istiyorum de geç.
 
Aynı değil çünkü burada kapaksız buldum tamircide... Rubber seal olmasada idare ederdi ama yok işte. Kapaksızda talaşdan dolayı olmazdı. O sebeple takmadan topladım Z eksenini 50 mm yukarı almış oldum. Toplam 194 mm yüksekliğim oldu. 104mm uçla mengeneye bağlanan kısımlar hariç 100mm yüksekliğinde ahşap işleyebiliyorum.

İyiki z deki levhaya önceden fazladan delikler açmışım.

Evet şimdi Z yi nasıl tam dik yapacağım. Komparatör bir yere bile tutmuyor. Heryer aluminyum.

IMG_3629.JPG
IMG_3630.JPG
IMG_3633.JPG
IMG_3632.JPG
 
Sen şimdi kapaklı 6000 rulman bulamadın mı? 6 bin serisi en çok bulunan rulmanlar. Bir de rulmanı çarşıda aramak yerine rulmancıya sorsaydın keşke. 5 liraya alır gelirdin.
 
Ramazan günü İstanbul'da bir yerden bir yere gitmek :) Hele de böyle ufak bir parça için. İstanbul burası, 5 liralık ürün için 3-4 saat yol mesaisi harcamak demek. Y

arım saat gidişe hazırlanma, 1 saat gidiş, 1 saat dönüş, dönünce sıcak hava duş filan yarım saat, dinlenme yarım saat.... Gitti 3.5 saat . O da trafiğe kalmazsan. Trafiğe kalmamak için iş saatlerinde çıkmayacaksın. Uygun saatleri bekleyeceksin gitmek için. Öğlene doğru, öğleden sonra... O gün için plan yapamazsın. O gün gider tamamen. 5 liralık rulman için.
İstanbul güzelliğinin yanında 18 milyon:)

Cumartesi, Pazar benim bulunduğum semtte(Etrafımız avm vs) yürüme mesafesinde böyle ürünler sadece ufak dükkanı bulunan bobinajcı baki ağabeyde(matkap motor vs tamir eder) bulunur. O da satmaz. Elinde fazla yedeği varsa verir yoksa vermez. Maalesef onun elindeki kapaksız olunca BF12'yi topladım. Fena olmadı.
 
ben istanbul un iki ucunu kullanıyorum cevdet abi ortası cız çok acil işim olmazsa gitmiyorum:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst