CNC Sürücü Kart Devresi (CNC Planı)

...İlk hedefim PCB kazımak, sonra mdf gravür, sonra mdf işleme sonra aluminyum gravür...

Bu cümle yelek değil takım elbise istediğini gösteriyor.

Bak ne yazmış arkadaş :

...Aynı motorları almış daha sonra motorları büyültmek zorunda kalmış biri olarak söylüyorum bunları...!!!!
Forum sayfalarında biraz dolaşırsan nedeni hakkında pek çok yazıya rastlayabilirsin.Motor büyütünce neler yapman gerektiği ilede ilgili bir çok yazı ve resim var.Motorun çapı - milin çapı - kaplinler derken pekde kolay ve ucuz iş olmadığı görülebilir...

Aşağıdaki gibi bir çalışmada çok daha zayıf motorlarla iş görülmüş.
Ama arkadaş baya mütevazı , yazmakla yetinmiş dikmemiş.
 
Bir Türk CNC yapar, önce adını yazar... Bu kural hiç değişmeyecek anlaşılan... :cool:

Motorlar konusuna gelince, eğer ufak ve hafif sürtünmesi düşük bir tezgah yapıp yumuşak şeyler işleyeceğim, zaman konusunda da sıkıntım yok. Akşam yemeğine kadar bitirsin yeter diyorsanız motorlar ancak o işe yarar.

Genelde bu işi merak salanlar CNC yi yapıp yapamayacaklarından, vede çalıştırıp çalıştıramayacaklarından şüpheli oldukları için eğer başaramazsam çöpe giden para az olsun mantığı ile hareket ediyorlar. Deneyerek gördüm ki bu boş bir kuruntu.
1 ad TB6560 kart
3 ad step motor
3 ad vida ve uygun bir mekanik ile ÇALIŞTIRAMAMANIN imkan ve ihtimali yoktur. Helede bu forumda paylaşılan binlerce bilgi varken. O nedenle öncelikle nasıl bir tezgah yapmak istediğinize ölçü ve mekanik olarak karar verin. Ondan sonra motorunuzu bu mekaniği taşıyabilecek özelliklerde seçersiniz. Ha yok ben acemiliğimi bu motorlarda atıyım sonra büyük motorlara geçerim diyorsanız ve bu paraların geri dönüşüm kutusuna gittiğini düşünüyorsanız siz bilirsiniz.

Kolay gelsin...
 
Yıllar önce donanimhaberde gördüğüm , bir öğrenci arkadaşımızın çalışması.
Tahminim gijonlar 5 TL motorlar 7.5 derece 5TL*4 20 TL de elektronikler olsa en fazla 100 TL ye işi de ödevide devirmiş bir genç kardeşimiz.

Uğur yazısı görünce soy adımla karıştırılmasın.
Nerede bende böyle kabiliyet . :)
 
Arkadaşlar elinize emeğinize sağlık. Bende cnc makinaları ile uğraşıyorum. Daha çok küçük ve orta boyda makinalar yapıyorum. Yakında resimlerini yayınlayacağım. Eğer kontrol kartı ihtiyacınız olursa www.cncistanbul.com sitesindeki 5 eksen CNC kontrol kartını almanızı tavsiye edebilirim. Kartı kendileri yapıyorlar ve uygun fiyatlara veriyorlar. Ben bu kartı servo sürücü ve step sürücüler ile kullanıyorum.

Saygılar
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar elinize emeğinize sağlık. Bende cnc makinaları ile uğraşıyorum. Daha çok küçük ve orta boyda makinalar yapıyorum. Yakında resimlerini yayınlayacağım. Eğer kontrol kartı ihtiyacınız olursa www.cncistanbul.com sitesindeki 5 eksen CNC kontrol kartını almanızı tavsiye edebilirim. Kartı kendileri yapıyorlar ve uygun fiyatlara veriyorlar. Ben bu kartı servo sürücü ve step sürücüler ile kullanıyorum.

Saygılar

Arkadaşlar bu 5 Eksen kontrol kartından satın almıştım bir proje ödevi için. Çok memnun kaldım ve çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadan kartın hem Eksen ve Role çıkışlarını hem de Inputlarını problemsiz olaran kullandım. Bu proje boyunca sabırla vermiş olduğunuz sınırsız teknik destek ten dolayı cncistanbul çalışanlarına teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.
kontrol kalemi sitesini ziyaret eden ve CNC Router lar ya da genel olarak Step motor kontrolü üzerine uğraşan arkadaşlar için gönül rahatlığıyla bu 5 eksen Step motor kontrol kartlarını alıp kullanabilceğini söyleyebilirim. Herşeyden önce satış sonrası destek'ten dolayı çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. www.cncistanbul.com adresinizi takip ediyorum yeni ürünlerle birlikte hazırlamış olduğunuz dökümanlar için de ayrıca teşekkür etmeyi borç bilirim. İyi çalışmalar dilerim.
 
Son düzenleme:
Selamun aleyküm
Sayın byzombi elektroniğe hakim olmayan birisi olarak size gelen şase eleştirilerini incelemeniz gerekir.

Boydan boya çektiğiniz linner rulmanlı mil şeklindeki eksen rayı görünen boyutlarda ne kadar rahat çözüm gibi görünse de fazla esneme yapıp, çalışma anında da sabitliğini bozabilen zayıf bir mukavemetle çalışacaktır.

Bu tip lineer milli rayların altıdaki tutamaktan şaseye bağlı olanları bulunmakta. Bunların rulmanları da sizin bu şasede kullandıklarınızın alt kısmı bir miktar açık olanları. Fazla bir fiyat farkı rulmanda oluşmaz ama alt tutamak ve monteli milin fiyatını bilmiorum.

Başarılar dileriz.
 
Merhaba arkadaşlar,

elimdeki 2 notebookta da LPT portu yok. Bu CNC kontrol kartların USB portlu olanı yok mu? Hangi devirde yaşıyoruz. Olmadı kendim bişeyler tasarlıyacam. Ancak yeteri kadar mach bilgim olmadığı için ve henüz mekanik kısmı ile uğraştığım için pek vaktim olmuyor.

Bu konuda bilgisi olan var mıdır?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst