Cnc router yağlama

hamsikoli

Üye
Katılım
19 Nis 2018
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
48
Merhaba ahşap işlemede cnc router kullanıyorum. daha önce bir arkadaşın önerdiği bri gress yağı ile haftada bir dişlileri ve kızakları yağlıyoum. fakat arabalar mahvoluyor içleri toz ve yağ ile dolup sertleşince ilerlemiyor.
hangi yağı kullanmamı önerirsiniz ve yağlama ne sıklıkla nasıl yapılmalı yardımcı olursanız çok sevinirim
teşekkürler
 
Merhaba öncelikle rayları tozdan korumak önemlidir.
Yağlama içinde "tezgah kızak yağı" olarak ararsanız bulabilirsiniz. Mobil markalı kızak yağları var.
Otomatik yağlama sistemi bağlama şansınız varsa onu kullanın. Yoksa kızaklar her gün tozdan temizlenmeli. Tozsuz ortamlarda tüm gün çalışıyorsa makina 3 günde bir en fazla yağlanması iyi olur.
 
Raylar tozla direk temas halinde olduğu için yağlıyor olman hem iyilik oluyor hem kötülük oluyor. Rayların tozdan komple korumanın çaresine bakın derim.

Lineer ray körükleri
 
Sormayın yağlama ile benim bu aralar sıkıntım var. Ben de ahşap işliyorum. Haliyle makineyi tasarlarken körük için uygun şekide tasarlamadığımızdan mecburen kızaklar açıkta. Neyse bir şekilde idare ediyorum tozla.

Fakat geçen gün bir şey farkettim. Bizim şahinden aldığımız lineer arabaya gres basayım dedim. Ben normalde gres griş yerlerlerini ters bağladığım, mesafe yok diye arabalara basamıyor, mecburen sadece kızakları yağlıyordum.

Neyse arabaları ters çevirdim vs. Gres basma yerinde el pompası ile gres basayım dedim. Gitmedi. Geri taştı. Arabanın giriş bölümü söktüm. Deliğin karşılığı yok. Gresin gideceği bir kanal yok resmen? Yani oradan arabadaki misketler gitmesi lazım gresin fakat öyle bir kanal görmedim. Hani belki parçalar birbire bağlanınca arada kalan yüzeysel boşluktan mı yağ gidiyor acaba?

Orjinal arabada böylemi acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst