Cnc Router seçiminde yardım Lütfen

Bizim gibi ev kullanımı için boşa enerji kaybı. Evde enerji ve gürültü maliyeti düşük işler yapmak gerekli.. Gün oluyor kompresörü bile öğleden önce açamıyoruz rahatsızlık veriyor diye..
müzik te dinletmiyorlar? eskiden bizim komşularda zırt pırt şikayete gelirdi artık gelmiyorlar...
Ekran Görüntüsü 2017-01-12 16-19-46.png

Metallica'dan memnunlar kompresör'den de rahatsız olmazlar artık...
Ekran Görüntüsü 2017-01-12 16-23-02.png
 
Kimse kimsenin müziğini ve gürültüsünü dinlemek zorunda dahil. Dünya da böyle bir şey yok.
Aynı şekilde CNC gürültüsü de öyle. Adam zorunda mı benim evimde çalıştırdığım makinanın sesini dinlemek zorunda olmaya. Ben sırf bunun için kabin/bölme yaptım. Yakında kompresöründe motoruna paralel ekovat bağlayacağım.

Alışır dediğimiz şeyler "hır gür" çıkmasın, "iş yapıyor adam, çalışıyor" diye milletimizin iyiliğinden kaynaklanmaktadır. Başka memleketlerde adamın kapısının(komşunun) önünden az yavaş geçip bekleme yap direk polisi ararlar.

Özellikle CNC yapacak arkadaşlar bu ses ve toz olayını makinayı yaparken dikkate alsınlar. Gerekirse maliyetine ses yalıtımını önceden eklesinler.
 
  • Beğen
Tepkiler: akg
şimdi şöyle,
mdf tabla kullandığım için kesme sıvısı dökemiyorum. dökersem mdf malumunuz emiyor..
kompresör ile hava soğutma yapmak istedim ama hava tankı bu iş için az geldi. devamlı kompresörü çalıştırmak da istemiyorum.

farklı bir yöntem yapıcam, 4 tane sessiz fan ile hava üflemesi yapıp aradan peltiyer ile üflenen havayı da soğutucam. ve 3d printer ile baacağım aparatlarla da hava akışının çapını daraltıp kesme ucuna yönlendiricem.
bakalım ne derece etkili olacak hem sessiz hemde kesme sıvısı derdi olmayacak. ayrıca kompresöre de gerek olmaz

o kadar teferruata gerek yok.kesim yapacağın malzemenin altına yani mdf nin üstüne sıvı geçirmeyen kompozit yada plexi levha koy boyut büyük olsun mdf nemlenmez.alkol yada ispirto uçucudur.tarım ilaçları satan bir yerden 2 litrelik pompalı püskürtmeli bir bidon al,ve pratik olarak soğutma işini gör.Aluminyum kesiminde soğutma yapmak için mermerde kullandığımız kadar yoğun sıvı kullanmaya gerek yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst