cnc router proximity sensor bağlantısı yardım

kartın manueli yok ama üzerinde -x -y -z olan siwich girisleri 2 adet röle bağlasammı yoksa bağlamadanmı takmalımıyım
 
Arkadasım,
Bu kartı yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. Bugüne kadar 15 taneye yakın yaptığım makineye taktım. ama sen canın nasıl istiyorsa öyle yap. En doğru bildiğin kendi bildiğin.

kadir1978 arkadaşıma katılıyorum. projen vardır, buraya kadar gelmişsen bilgin de vardır.
Kolay gelsin.
 
çok tesekkuer ederim yardımlarınız için bu kartı kullanmışşsın bir kac soru sorabilirmiyim manueli olmadıgından sorun yasıyorum
 
Merhaba arkadaşlar. Devreyi inceledim fikirlerimi söyleyeyim. Devrenin beslemesine bakarsak 5V olduğunu görürüz. Yani normalde bu devreye sensör değil de şemada gösterildiği şekilde mekanik sınır anahtarları takarsak (limit switch) 5V 'u anahtarlayacaktır. Oysa sizin takmak istediğiniz sensör 5V ile çalışamamakta 10-30V arasında bir gerilimle çalışacağı için harici bir kaynak kullanmanız gerekecek. Örneğin yaygın kullanılan 24V ile sensörü beslerseniz, cisim algılandığında çıkışında 24V oluşacak ve sizin 5V girişli devrenize zarar verebilecektir. Dolayısıyla sensör çıkışını direk devrenize veremeyiz. Bu işi NPN çıkışlı sensör ile yapacak olursanız çıkışına röle bağlamalısız. Bağlayacağınız rölenin bobin gerilimi sensör besleme gerilimi ile aynı olmalıdır. Selamlar. (Bağlantı resmini siteye nasıl yapıştırabilirim?)
 
Cok tsk ederim baglanti resmini eklersen cok sevinirim ben 24v harici adaptor aldim ne tur role almaliyim saygilar
 
Standart 24VDC röle işini görür bağlanrı resmini yüklemeye çalışıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,270
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst