CNC Router Maliyet Hesabı

Merhaba,

Cnc router imalatınız için gerek duyduğunuz malzemelerin bir bölümünü karşılayabiliriz. Hiwin'i Türkiye ye ilk getiren ve tanıtan firmayız. Mil ucu işleme tesisimiz de bulunmaktadır göndereceğiniz teknik resim ölçülerine göre fiyat çalışması yapabiliriz. TBI MOTION Taiwan menşeili Kafesli yapısıyla bilyaları dağılmayan sistem arabalar da ürün stoğumuzda mevcuttur. BK-BF yataklar, doğrusal rulman grubu, makinede kullanacağınız pabuç(ayak) vs. konveyör grubu ile yardımcı olmaya çalışırım. İstanbul Merkez ofisimiz, Bursa Bölge Müdürlüğümüz bulunmakta kendimde İzmir Bölge Sorumlusu olarak çalışmaktayım. Bölgemde bulunan arkadaşlar irtibata geçebilirler.

İyi Günler
 
cnc router yani pcb yapmak çok mu maliyetli olur aslında seri elektronik kart v.b. işlemleri yapabilmek için bazen o kadar çok lazım oluyor ki asite atıp delme işlemi yapana kadar daha kısa sürede programlayıp pcb ile kartı tasarlama daha işcilik zamanını değerlendirmiş olduğunu düşünüyorum.
 
Soldaki evet. Ben başta sağdakinden kullanmıştım. 3 tanesi bir hafta içinde kırıldı. Güzel esneklik sağlıyor ama dayanıksız.

Rulman konusuna gelince. Rocco (hep pornocu ünlü Rocco geliyor aklıma) kardeşimin bahsettiği 7200 serisi rulman "angular contact bearing" diye geçer. Bunlar biraz pahalıdır. Eksenel yükle birlikte yüksek hıza dayanıklıdır. Genellikle motor millerinde kullanılır. Sen vidalı milde kullanacaksan ben şahsen önermem. Yani kullanılmaz değil ama parana yazık. Bunun yerine yan yana bilya rulman ve thrust bearing (Türkçe ismini bilmiyorum) kullanabilirsin. Aralarına da bir pul atarsın. Aynı görevi görür. Ben yeni makine yapacak olsam kesinlikle bu yöntemi kullanırım ama tabii bu benim fikrim.

İmaj bir fikir verebilir.
HPAT50005_04.jpg
Solidworkstemi tasarladınız gerçekten çok başarılı çizim olmuş
 
cnc router yani pcb yapmak çok mu maliyetli olur aslında seri elektronik kart v.b. işlemleri yapabilmek için bazen o kadar çok lazım oluyor ki asite atıp delme işlemi yapana kadar daha kısa sürede programlayıp pcb ile kartı tasarlama daha işcilik zamanını değerlendirmiş olduğunu düşünüyorum.

Pcb cnc ile kazınmaz çok uzun sürer ve günümüz smd parçalarının bir kısmı için olacak yol değil.
Asit en hızlı yoldur , alternatifi olmayacak kadar.
Ama delmek için cnc şarttır diyebilirim.

------------

.. İzmir Bölge Sorumlusu ..

Hoş geldiniz , sizin gibi firmaların çoğalması sevindirici bir şey.
Demek bir şeyler yapılıyor ki ihtiyaç doğuyor.

Bizim burada arkadaşlar genelde kendi yağlarıyla kavrulmaya çalışan kısıtlı bütçelere sahipler.
Öyle zaman oluyor ki kaliteli malın kıymetini bildikleri halde kalitesizi almak zorunda kalıyorlar .
Başlarken maliyet hesabı öne çıkıyor.
Sizden ricam döviz bazında olsa da fiyat listenizi eklemeniz.
Bu şekilde karar vermek kolaylaşır.
Hayırlı ve güzel günler işler dilerim.
 
Son düzenleme:
Spindle(İşleyici Motor)
Anladığım kadarıyla herhalde en önemli bileşenlerden biri de spinle motoru. Spindle’de en önemli şey anladığım kadarıyla rulmanlar ve sulu soğutma. Mil yataklarında yatay güç binmesi olacağından bu tür motorlarda çifter rulman bulunması gerekiyorumuş kazım amcadan öğrendiğimize göre.

Hertz, Arel gibi türk markaları olsa da bizim gibi amatörler için çok çok pahalı ve gereksiz. Yabancı motorları da ağırlık gümrük vs dolayı temin etmek güç. Makinaya harcadığımız toplam parayı sadece spindle için harcayanlar var. Ama biz öğrenciyiz :)

Kendi spindle motorunu kendisi yapanlar var bir de. @Suat_Korkmaz’ın yaptığı gibi su soğutmalı filan miss gibi ve ucuz…

Bu sebeplerle @prontobasso ağabeyimizin yaptığı gibi Makita RT0700C alıp kurtulmayı düşünüyorum. Daha sonra gerekirse yaptığımız CNC makinası ile su soğutmalı bir spindleyi yardımlarınızla yaparız diye düşünüyorum. Nasıl olsa @Suat_Korkmaz ağabey 1.defa yapmış, 2. defa daha kolay yaparız.

IMGP2444 kopia.jpg


Burada aklıma takılan soru Makita RT0700C ile ufak hobby oyuncakları ahşap, plastik kalıp malzemesi işlenebilir mi?

Satın alnacak malzeme listemi güncelliyorum.

Satın Alınacak Malzemeler
24V 480w 20a Güç Kaynağı -> $50
Cnc BreakOut + 4x MA542 CNC Stepper Motor 4.2A Driver -> $139.29 -> http://goo.gl/w29bsB
4x 4A NEMA23 2.2nm Stepper Motor -> 4x$24,22=$100
Makita RT0700C -> 300 TL
Merhaba cnc yaptınızmı bilmiyorum ama sonuç nedir makinanız stabil çalıştımı makita 710 w kullanınca 2.2 Nm step motorlar zorlandımı.
 
Merhaba
Kardeşim yazınızdan ılham alıp bu sayfaya kadar geldim ama sonuç ne oldu merak ettim doğrusu.
Yoksa bir sponsorla anlaşıp makinayı tamamladınız mı ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst