Cnc router kaplin yalpalaması

kalkan123

Üye
Katılım
6 Ara 2020
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar acil yardım lazım. cnc de kaplinler yalpalıyor.bu nedenle kesim yaparken dalgalanma oluyor. ne yaptıysam yalpalama gitmedi. Kaplin yerine dişli kasnak kullanmayı düşünüyorum. sizce dişli sistem nasıl olur. Arıları ve eksileri nelerdir.Hassasiyette kayıp yaşarmıyım? ve son olarak nasıl bir dişli kullanmam gerekiyor.
 
Fotoğraf olsa daha iyi olur....

Konuya gelirsek kaplinlerin bir görevi zaten yalpalamayı absorbe etmek.)Kaplini hasarsız ve sağlam kabul ederek) Kaplin çeşidini görmeden konuşmak doğru olmaz ama kaplin her halükarda yalpalamaya devam ediyorsa akla ilk gelen sorun mil ve motor eksen kaçıklığıdır, bunu Eksendeki milin yamukluğu takip eder üçüncü ve en zayıf ihtimal ise motor milinin yamulmuş olmasıdır.

Bir kompratörle millerin aynı eksende olup olmadığını ve tüm millerin eğriliğini bir kontrol edin bence.

Çok düşük bir eksen kayması varsa vidalı mili düzgün yataklayıp esnek kaplin kullanın.
 
kullandığım kaplini ekledim. yapmış olduğum kesimin resminide ekledim. dlgalı olan kesimde kaplin yalpalama yapıyor. deneme amaçlı kaplini iptal edip direk bağlantı yaptım ve dalgalanma bayağı azaldı. ama yakından bakınca anlaşılıyor. vidalı milde eğrilik olduğunu düşünmüyorum. benimde aklıma yataklı rulmanlar geldi doğrusu. kfl serisi yataklı rulman kullanıyorum. acaba onlar yalpalama yaptırırmı
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2021-02-03 at 23.02.58.jpeg
    WhatsApp Image 2021-02-03 at 23.02.58.jpeg
    74.5 KB · Görüntüleme: 28
  • aluminyum-puflex-kaplin.jpg
    aluminyum-puflex-kaplin.jpg
    21 KB · Görüntüleme: 20
Fotoğraf derken problemli yerin fotoğrafını kast etmiştim..

Lakin bu kadar dalgalanma bana yalpa kaynaklı gibi gelmedi. Sanki motorun gücü yetmiyormuşta zorlanarak gidiyormuş gibi.

Kaplin kaynaklı yalpa tabii ki mümkün. Rulmanın kendisi yada yuvası bozuksa, kaplin yük altında esniyorsa (özellikle motorun bağlı olmadığı diğer uç) yalpa olur.

Nihayetinde ölçmeden problemin nerden olduğunu anlayamazsınız. Belki mekanik değil başka bir sorun çıkacak? Bir komparatörle salgıları ölçün.

Ve kullandığınız kaplin Rijit kaplin denilen cins. Temin edebilirseniz birde esnek kaplin ile deneyin ama çnce ölçün.
 
tamam teşekür ederim. o zaman mili ölçüym ilk olarak. eğer milde sıkıntı yoksa diğer seçeneklere bakalım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst