Cnc router işleme problemi bi bakabilir misiniz?

srklsrsr

Üye
Katılım
11 Tem 2009
Mesajlar
239
Puanları
6
2 modül helis krameyer ile cncmiz var işleme yaparken hatalı yapıyor. daire daire gibi değik 45 derece işlekende pürüzlü bırakıyor . Resimi paylaşıyorjm
2A451EAF-E42C-4D9B-ACCA-EDDF402CF788.jpeg
 
Selam kardeşim. Sanki bir yerler gevşemiş gibi duruyor. Motorlarda enerji varken elinizle üç ekseni de hareket ettirmeye çalışın bakalım boşluk var mı? Kolay gelsin.
 
Çok az hareket ediyor ama mekanik mi elektronik mi bilemedim. Step motorlar 8.5 nm 60v ac ile besliyorum. Helis krameyerim mod2 pinyon dişli 25t . Eksenler tam olarak oturmuyor gibi @daredevil1453 . Aktarma olarak 1:3 kayış ksnak kullandım. Dediğin gibi bir boşluk kesin var olmasa zaten böyle olmaz . Asıl soru nasıl düzelteceğim.
 
Son düzenleme:
Tekrardan Selamlar, benim makinede de olduğu gibi pinyon kasnak kısımları gevşemiş olabilir. Biraz uğraştıracak ama onlardaki setskur(setscrew) civataları kontrol etmek lazım. Yani en azından başlangıç noktası. :)
 
Merhaba

Bahsettiğin sistemde birden fazla yerde sorun olma ihtimali var.
1 kayış gevşemiş olabilir
2 pinyonun mile sabitlendiği yerde gevşeme olmuş olabilir
3 motor milinin kasnağa bağlandığı yerde gevşeme oluşmuş olabilir
4 pinyon ve krameyer arasında boşluk olabilir. ( tam yerine oturmama)

Düzeltme konusuna gelince öncelikle sorunun nereden kaynaklandığını tam olarak bulman lazım. Kayış gevşekse gerdirmek için büyük ihtimalle vidaları vardır. O vidaları sıkarak kayışı gerekli sıkılığa geritebilirsin. Pinyon ve motor kısmındaki gevşekliği oralarda bulunan vidaları sıkarak sağlarsın. İleri dönemlerde gevşeme olmaması için vida kitleyici kimyasallar var onlardan kullanabilirsin. Pinyon ve krameyer arasında boşluk varsa redüktör sistemini vidalarından hareket ettirerek krameyere tam olarak oturtman lazım.

Kolay gelsin
 
kayış yereince sıkı pinyon montajı yeni yaptım gayet sıkı motor mili bağlantısı d sıkı krameyer pinyonu da iyice oturtuyorum . ya bunları yaparken hata yapıyorum ya fa krameyer bozuk :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst