Cnc Router İmalat

Katılım
22 Tem 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Değerli üstadlar Cnc Router konusunda Fikirlerinizi almak istiyorum. 1-Öncekikle X1500 Y800 Z350 ölçülerinde eksenler için ayrıca dördüncü yada beşinci eksen için divizör kullanabilmek vede metal işlemek için gereken gücü 20Nm olan motorlar saglarmı sizce 2-Bu motorları sürmek için düzgün kart ve uygun fiyatlı nereden bulunur. 3-Makinacıyım konstrüküyon çelik+aliminyum takviyeli olacak ve mekanikten yana sıkıntım yok 4-Linear yatak ve hazır vidalı mil kullanmak niyetindeyim. 5-Program Mach3 olabilir ve bu programda cnc divizör ekseni için destek veriyor anladığım kadarıyla 6-4motor+ 4sürücü+4power supply+Kontrol kartı kullandığımda başka herhangi bir ekstra birşey karşıma çıkarmı? 7-Bu sistem için takım sıfırlama yada takım değiştirme olayları nasıl olabilir sizce Biraz kalabalık soru oldu fakat herkes bu soruların cevabını ögrenip ona göre yol almak ister sanıyorum. Düşündüğüm sistem buna benzer birşey olacak fikir vermesi açısından örnek resim ekledim İlgi ve bilgilerinize şimdiden teşekkür ederim

KTS4014_640.jpg
 
malzemeler icin benimle , takimdegistirme vs. ilave makrolar icin mehmetkose ile irtibata gecebilirsin
 
sa
yaptığım bir cnc var 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum şimdi daha büyüğünü toplamaya karar verdim. bilginize ihtiyacım var.
gövde çizimlerini yaptım ve parçaları al. kestirdim miller vidalı miller yataklar tamam .
motor ve kartta kaldım eski makinamda 2.5a bir sürücü ve ona göre motorlar var beraber almıştım yeni makina için sanyo denki 1.6v 3.9a motor buldum ama motor nekadar güçlüdür bilmiyorum ve buna nasıl bi sürücü almamı tavsiye edersiniz. (motorları milinden çevirirken kullandıklarımdan çok daha sert dönüyo)
 
bir fikri olan varmı sanyo denki 1.6v 3.9A nekadar güçlüdür 4-5a bi sürücü almaya değermi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,155
Mesajlar
915,502
Kullanıcılar
449,900
Son üye
adidas2131

Yeni konular

Geri
Üst