Cnc Proje Çizim Örneği

EmreAKTAS

Üye
Katılım
16 Mar 2012
Mesajlar
84
Puanları
1
Arkadaşlar Cnc Projem var ve çizimlerini yaptım istiyen arakdaşlar resimleri proje şemasını kullanabilir istenildiği taktirde mekanikte yardımcı olabilirim tabi bi teşekkür karşılığı :) Makinemizin ölçüleri 130*100 z eksen ise 15 cm Şimdi bu projede kullanıcağım
x ve y ekseni için Step motor :2.2NM 23CEO22
z ekseni için :23CEO10

kontol kartı : Gnexlab Motion

Sürücü olarak da : M542 Düşünüyorum sizce uygunmudur ?
Yardımlarınızı bekliyorum Şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim
 
Tebrik ederim Emre çok güzel çalışma olmuş eline sağlık,yalnız şunu anlamadım alacağın kontrol kartında zaten motor çıkışı mevcut,M542 yi nerde kullanacaksın,bu arada Nuri beyle bir kaç kez mailleştik çok bilgili ve yardımsever bir arkadaş.
 
Çok saol arkadaşım teşekkür ederim takıldığım nokta orası sadece o kart bana yeterli gelebilcekmi istediğim gibi kullanabilcekmiyim amatör olmaz mı? peki bana kart ve sürücü önerisinde bulunabilirmisin ? yada sadece bu kart tamamı ile işimi görürmü ?
 
Bence 2.2 Nm motorlar ile (yanlış hatırlamıyorsam 3 A di) o bahsettiğin kartı al,eğer istediğin verimi alamazsan daha sonra M542 yi düşün derim,ben olsam öyle yapardım.Kart elinde kalmaz nasıl olsa bir şekilde değerlendirirsin.
 
Kalırsa sana satarım artık :) bu yöntemi deniyecem mekanikle başlayım projenin ilerliyen zamanlarında imalat fotgraflarınına koyabilirim.
 
teşekkür ederim
Fakat bir sorum olucak bir sıkıntım var makinenin Kızak mil vidalı mil kısmı 1200 TL yi buluyor şahinrulmanltd den baktım fiyatlara daha uygun bi yer varmı bildiğiniz ?
 
selamlar.konuyla ilgili ne aşamadasın acaba Emre?
 
dediğin firmayı biliyorum (şahin rulman). taiwan malı diye çin malını satıyorlar fiyatlara gelince piyasadaki tanıdık bildik markalardan enn fazla %10-15 ucuzdur. adını sanını bilmediğim üzerinde marka bile olmayan ürünleri ben olsam tercih etmem.
 
kalite olarak özipekli rulman var.bu malzeme satıcıların %90 ı makina üreticisi olmuş çıkmış kendi makinanı kendin yap ayağına çarpıyolar insanı 2 m daralan makorana 20 tl 3 adet limit swich e150 tl yazmışlar (simge makina)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,311
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst