CNC Mdf Kesimi

Kullandığınız freze ucunun malzemesi nedir? 2 ağız mı 3 ağız mı? Helisel uc mu düz uç mu?
Frezeleme yaparken mutlaka kaba telaşı uzaklaştırmak zorundasınız yoksa bıçak ömrü çok kısa olur. Video yanmıyor demişsiniz ama talaşlar yanıyor gibi geldi banada.
orada sadece demo 5x5 bir kesim yapmıstım ,,,, yoksa normalde böyle kesimim yok .. 3 mm malzeme tek seferde kesiyorum 2 agız pıcakla bazen 4 ve 6 en fazla 10 mm malzeme her turda taalsı kaldırıyorum
 
Önerim oda yapman. CNC'in ufaksa cnc'yi duvar köşesini götür. Sol tarafına duvar veya panel yap. ben ytong ile duvar ördüm. Ön tarafına çıkma bir pimapen kapı buldum. Pimapeni komple söküp ölçüye göre kesip yeniden kapı haline girdim. Böylece CNC kapı arkasında bölmede çalışır hale geldi. Üstelik sesi de %50 azaldı.
CNC ile keserken hertz motorun fanı zaten kanallardaki tozu attıracak kuvvetde. Zaten kanal kesim yapmamaya çalışıyorum. Adaptive kesim yani çevresinden işliyorum. Dolayısıyla tahta içinde talaş birikmiyor. İş bittikten sonra cnc üzerindeki biriken talaşları yere attırıyorum. Yani o bölmenin olduğu yerdeki alt taraf, masanın altı bir nevi talaş havuzu. O havuz dolduğunda dust collector ile arada çektiriyorum. Bence en iyi yöntem bu..
 
Şu an cnc kücük ve kücük bir yerde kosede duruyor cnc 3 kenarı pleksi ile kapalı Y+ yönü acık talsı oradan aşşaığı indiriyorum.sonra cöpe ,lakin kücük bir alanda çalıştıgı için spinlenin alt tarafına kesici uca uflemsin diye pleksiden bir engel koydum (Yoksa kesim esnasında calıştıgım odayı talaşa boyuyordu ) ama kesimdne sonra veya kesim esnasında talaş temızlıgı yaparken talasa mahzur kalıyorumm ... o yuzden cnc nın alanını vakumlayacak bir sistem peşindeyim ...odaya değilde vakuma gitsin istiyorum kesim alanı 50X80 davlumbaz lar için kullanılan folya boru ile bir vakumlama sistemı peşindeyim .bilmem yapmadan nasıl olur randıman verirmi ?
 
Vermez. Devasa vakumlar gerekli ki onda bile talaş kalır.Sen dediğimi yap cnc yi komple ayrı bir bölmeye koy. Toz masa altında yerde biriksin. Vakumu unut. Biz çok denedik. Başarılı olan varsa anlatabilir.
 
Anlaşıldı ,,,o zaman uzatmaya gerek yok dediğin gibi yapıcam lakin işlem esnasında bazen müdahale etmek gerektiğinde ne yapıyorsun o zaman .. birde senin sistemı resmini görebilirmiyim ?
 
Tadilattayken böyleydi. Biraz daha toparladım. Yan tarafa sabit ışık yaptım. Sol arkada boru var. Oraya süpürge hortumunu bağlayacak aparat kestim. Onu bağladım. Görüldüğü gibi kapıyı açıyorum, parçamı bağlıyorum. Kapıyı kapatıyorum, startı veriyorum.

İş bitiyor, havadaki toz hafif çöküyor. Ben kapııyı açıp malzemeyi söküyorum. CNC üzerinde talaşları aşağı arkaya yere attırıyorum. 2 malzemeyi takıyorum. Böyle böyle işledikten sonra aşağıda bir süre sonra talaşlar birikiyor. Onuda dust collector ile çektiriyorum. Makinenin pano dışarıda bu arada....

Ben genelde ufak parçalar işiyorum. MDF kesmiyorum. Dolayısıyla büyük pocket işleyip kutu vs gibi işler yapsamda onun talaşa kutu büyük olduğundan ve 8mm uç değilde 20mm tarama ucu ile daldığımdan pocket içinde talaş kalmıyor. Çevresindende koparma değil adaptive işliyorum. Onun talaşıda dışarda oluyor. Dolayısıyla ısınma vs olmuyor. Bir de eğer masif ahşap işliyorsanız HSS kullanmayın. TİN, ALU-TİN kaplı carbide uç kullanın. Türkiye'de bunun fiyatları kazın ve bulmak zor. Ama çinyada uygun. Hatta ben özel boy bile yaptırdım.

Herkes şu hertz'in arkasındaki pervaneyi söker. Ben sökmedim. Çünkü ince kanal değilse cnc yolunda talaşı yanlarda üfleyerek attırıyor.

Kapıyı yapacağım dersen birkaç detay var benim atladığım haber verirsin aktarırım.

Full_Size_Render_1.jpg



Full_Size_Render_2.jpg
 
Burada dikkatımı çeken havalı sistem, malzmeyi sabitlemek için mi kullanıyorsun ? dikkatimi çekti
Aynı sistemi kurmak için hangi ürünleri almalıyım ?
Yarın aşam benım makinenın fotosunu koyarım buraya ona göre daha iyi anlaşırız .birde işlediğin malzemelerden örnek koyarmısın ve kullnım amaçları nelerdir...ben su an sadece ahşap kesiyorum ve piyasa edinmeye çalışıyorum.
 
Evet pnomatik mengene olarak kullanıyorum. Kompressor, piston ve anahtar ile. Ama onda da eksikler var. Esneme vs olabiliyor. Raylı aluminyum sistem yapmak lazım.

Gerçi bugünkü aklın olsa sanırım şu vacumm pods olayını denerdim de.
 
Çok daha kullanışlı bir Mengene sistemi bulmak gerekiyor vakum sistemi bence bana göre kullanışsız olur,seri ve hızlı bağlantı yapılacak bir yok bulmak gerekiyor .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,272
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst