CNC Mdf Kesimi

Talaş atıyor .yanma yok ...
 
yanmıyor ama attığı talaşı da uzaklaştırmıyosun
ya talaşı süpürge ile çekiceksin ya da basınçlı hava ile uzaklaştıracaksın kestiği yerden.
 
limit swihs hatası verince 18 mm mdf ye 5 mm girmiştim .yoksa bu mazlzemeyi kullanmıyorum..o yüzden sıkıntı yok tabi ilerleyen zamnları bilemem muhtemelen süpürke kullanırım..
 
Kanal kesim yapmayınca talaş kalmıyor. Bizim hertz motorun kendi aşağıya doğru esen fanı talaşaı attırıyor.
 
Ben motorun onune toz kaldırmasın diye engel koydum .....ince malzeme çalıştığım için sıkıntı yok ..kedimce böyle bir formul yarattım yoksa makinanın çalıştıgı yer boğuluyor...ama ileride vakum sistemi kuracağım ...
 
Vakum pek verimli olmuyor. Düz işlerde ancak olur.
 
nasıl bir çözüm önerirsiniz ? bugün 10 mm mdf calıştım 2 parçada beni maf etti ?
 
Kullandığınız freze ucunun malzemesi nedir? 2 ağız mı 3 ağız mı? Helisel uc mu düz uç mu?
Frezeleme yaparken mutlaka kaba telaşı uzaklaştırmak zorundasınız yoksa bıçak ömrü çok kısa olur. Video yanmıyor demişsiniz ama talaşlar yanıyor gibi geldi banada.
 
Ben CNC'yi duvarın köşeye çektim. Sol yanından duvar örüp, Önüne pimapen kapı yaptı. Çalışırken zaten kapı kapalı oluyor toz gelmiyor. Toz aşağıda kalıyor. Arada aşağıya attırdığım tozu çektiriyorum.

Unutmayın yanmış talaş ciğerlerin düşmanıdır. Ki keserken siz farketmesenizde o talaşlar yanmaktadır. Akciğer kanseri sebebidir, kulak tıkar, bademciklerde farenjit yapar hele öyle ağaçlar vardır ki iroko gibi astım yapar. Zaten keserken bunu solursanız nefesiniz kesilir.
 
Malesef çok ciddi bir konu bir süredir yogun bir kesim yapıyorum ama talas cidden sıkıntı, iyi bir vakumlama sistemı yapmayı düsünüyorum...bacayla ayrı bir bölümde talası filitremek istiyorum,,maliyeti az olan bir sistem ile,, Şu an aklımdan gecen sistemde salyangoz fan kullanmak siz ne dersiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,956
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Geri
Üst